Day 57: Salam Ramadhan!!

By saya_iza - August 08, 2011

Assalamualaikum all! Long time no see. :D
To busy with my works. Actually xdela busy sgt, cuma malas nk on9 je. Almaklumla, pkai broadband je. Owh ye, start from today, sy akan menggelarkn diri sy dgn kata gnti diri yg lain iaitu nme sy sendiri, IZA. :P Saje nk melatih diri untuk menjadi org yg lebih sopan dr biasa. Heheheh. banyak benda sebenarnye nk citer, tp sbbkn malas menguasai diri jd tertangguh sume citer tuh. So malam ni Iza rajin sket nk menaip (sebenarnye nk tengok citer korea, huhuhuh). Sorry la klu entry ni pnjang sgt, mcmla ade org nk baca kn? Hahaha. Perasan. Ok la. Kita go on terus. 
First of all, I would like to wish all muslims "SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN" . Sorryla klu dh terlambat, huhu. Skang pon dh msuk minggu kedua kita berpuasa kn? Sekejap je dh 2 minggu. Ada lagi 2 minggu nk raya tolak minggu ni. Tak sabar rasenye. Wek! :P Padahal baju raya pon xsiap lagi.
So, the whole 4 weeks in august ni Iza keje part time kat hotel. Hehehe. Xdela. Memang keje kt hotel tapi bukan pelayan hotel ye. Iza adalah seorng steward.


 Steward tu ape? Iza pon xtau. Bkn pramugari ye. Huhuhu. Actually Iza jaga exam music. Not jagala, just registerkn candidate yg datang je. Lepas habis praktikal ritu trus start keje ari isninnye. Sush kot nk dapat keje ni. Ade rezeki, tu yg dapat. Alhamdulillah. So previously, Iza penah jaga kat Holiday Villa at subang. This time dekat je, Hilton Hotel at pj. So xdela sush sgt abah nk hantar. Hehehehe. Untung sketla kali ni sbb dapat jaga ngn kawan2 len even xkenal pon. But still xdela bosan sgt, klu x mmg sgt bosan. Malas nk layan parents n teacher yg byk tnye. Huhuhu. Sorry. 
Last week quite a sad weekla utk Iza. My very precious stuff rosak. Not exactly rosak, tapi Iza jaga dgn sgt baek suddenly org pinjam jadi rosak plak. Even bnda tu leh pkai lg but still Iza anggap dia mcm rosak. Actually, it was my mp3. Iza sgt syg mp3 tu, almost 4 years Iza hidup dgn mp3 tu. Walaupun xperfect mcm baru beli but atleast masih cantik n ade rupa. Then suddenly ade org pinjam and Iza dah pesan kat dia soh jaga elok2. Dahla dia pinjam lama walaupun dia just guna utk 2ari je tp sampai Iza terpaksa pinjam mp3 org len sbb nk guna time keje. Bila dapat balik, jahanam mp3 tu. Screen dia yg color pink tu dah xde. Terkupas sana sini. And the only words yg dia ckp. "Sorryla, kte letak dlm poket je. Xtau nape jd cmtu.". Bygknla betapa hancur hati ni tgk brg kita syg jadi mcm tuh. 4 tahun Iza guna xpnh jd cmtu, dia guna utk 2ari je jahanam mcm tuh skali. Sakitnye ati ni tuhan je yg tau. Menangis Iza tgk mp3 tu. And dia after say sorry, dia langsung xde perasaan. Mcm org xwat salah je. Saba je la. Bkn ape, 1st mmgla mp3 tu Iza syg. 2nd mp3 tudh xde jual dh kat sony, klu ade pon sgt sush nk cr. 3rd dia bkn org kaya yg ble2 mase je leh ganti mp3 tuh balik, even jam dia pon harapkn kwn dia yg kaya raya bgi. Kikis harta org adela. Sgt terkilan asenye. Iza trust dia sgt2 because dia part of my family. Xsangka dia mcm tuh. Ilang terus respect kt dia. Nk tgk muka dia pon Iza rse xlalu. Hm. Mintak tuhan tabahkan ati ni.
Lepas insiden tu, hp Iza pulak rosak. Ttbe je dia jem mse nk on. Byknye dugaan. Kejenye nangis je. Lepas 1-1 my precious stuff rosak. Sedey sgt ase. Org mybe kata, ape yg precious sgt? Blh beli baru, parents blh bg duit. But that is not really my style. Precious means, that things Iza beli dgn duit Iza sendiri. Ye, mmg Iza xkeje lg, mksudnye more than 50% duit beli brg tuh dr duit Iza sndiri xkisahla ptptn ke or scholar ke selagi duit tu bkn duit mk or abah. Mp3 tu Iza bli time matrik guna duit scholar. Hp tu Iza beli mase 1st year uni guna duit ptptn tp mak add up 100. Both are precious to me and both blh buat Iza nangis bila rosak. Sama mcm lappy Iza skang. Iza beli time matrik guna scholar but mak add on sket. Iza penah nangis mse lappy rosak. Tp alhamdulillah smpai skang lappy still idup.
So dr insiden2 yg Iza dh lalu, alhamdulillah Allah tu Maha-pemurah and Iza dpt rezeki bli hp baru dgn hasil usaha Iza tp mak ttp tolong sket. Allah tu Maha-Adil, ade kurang kat sini tp mungki ade lebihnye kat tmpat len. Walaupun kecik ati tu masih ade, Iza cuba buang jauh2. InsyaAllah.
So tu je la kot Iza nk citer. Dr happy2, ttbe end up dgn rase sedey plak. Huuuu. I miss my mp3 n my phone. Okla. Nti Iza update lg. nite everybody. <3 Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

2 comments