Day 66: Jalan-jalan Cari Makan 2???

By saya_iza - October 12, 2011

Assalamualaikum.
Lama dah asenye iza xupdate. Maklumla FINAL YEAR student kn, busy bebenor. :P Since iza pn sebenarnye xde idea nk update ape, so iza dok korek2 gambar2 yang ade masa gi makan (habit makan mse praktikal ni mmg xleh nk ilang dh). So tengok je la ye. Walaupun diri ini xde la blaja abroad mcm budak2 genius yg dok update gambar kat tempat2 cool, tapi diri ini masih mmpu nk cari tempat2 menarik kat malaysia ni (Melaka). Heeeee. So enjoy.

-Pergi Seoul Tanpa Naik Flight?-

SEOUL GARDEN


saya yg gemok. Wek!


syieda yang gangster. Heeee.
Yang kat atas ni actually, Seoul Garden kat PJ. Dia punye food xbyk sgt mcm kat Melaka. Then iza ase, food dia kureng sketla. Sedap lg yg kat Melaka punye. Basically, Seoul Garden ni mcm buffet sbb kita amik sendiri mknn. Dia ade mcm2 pilihan daging, ikan, ayam, sotong yg blh dibakar klu korang nk. Dia jgkk ade other food yg blh korng masukkn dlm sup yg dorng ni sedia kn (Sup ayam/tom yam-klu xsilap). So, yg kat bawah ni kat Seoul Garden Melaka.


xtau trip ke bape punye habis mkn. Huuuu.


Tukang masak berjaya. :P
 
-Pergi Indonesia plak.-
LAMONGAN
 

Ni la dia nasi ayam penyet. Iza penah update psl mkn kat cyberjaya dulu kn? Pun ada citer pasal ayam penyet. This pun sgt sedap. Kat mana iza mkn ni? Xperlu nk pergi indon, kat Melaka pn ada. Heeee. So nasi dia dorng pggl nasi uduk, lebih kurang mcm nasi lemak. Serius sedap. Datang Melaka leh try ye kwn2, dekat MITC je.


muka2 xsabar nk mkn.


peace!

 
Sebabkn mse mkn ni sambut birthday yat n sima, so ktorng dh plan bli J.Co punye donut. Tp xmkn pun kat kedai ni, last2 bwk blik umah jugak.
Steamboat!!

RESTORAN SEE U


ni yg iza mkn bkn sorng ye. Share 3orng. :P So, kedai ni meyediakn steamboat yg sedap. Heee. Tapi ade jgk nasi gorng tp 2 jenis je. Blh mkn ni dekat AEON Jusco Melaka. :)


my housemate yg mmg suka mkn kt kedai.


my beloved ex-housemate mase duduk hostel dulu. <3


girls malay yg 1 class ngn iza.

-Ala de Paris-

QASRINA


Kedai mkn ni ktorng pggl kedai mkn cantik. Dia punye scene sgt cantik. Heee. Nama2 mkn dia pon pelik2. Tp sedapla ofcourse. Hehehe. 


Sedap x sedap x?

-Kopitiam-

KOPITIAM STATION



Chicken Chop at Kopitiam Station. Best!


Makan dgn pak cik nih ha.


That's all! Bye2. Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. habit mkn sedap2 tu memg best kekeke.aih rajin beno updatenye.kekeke aku ni x de kerajinan mengupdate blog hahah

    ReplyDelete
  2. hehehe. tau xpe. byk dh duit perabis kt mkn je.

    ReplyDelete