Day 69: I'm a strong girl!

By saya_iza - October 22, 2011


Assalamualaikum.
Iza xingt dh wt title ni ke belum. Tp iza nk buat jugk. :P
Dalam xsedar, rupa2nya iza dh cecah 22 tahun dh rupanye. Cepat je masa berlalu. Iza pn xprasan umo dh 22 tahun. Sepanjang hidup kat dunia, byk dh benda iza belajar, especially time belajar ni. 
Bak kata org, kita belajar dr pengalaman kn?



So, iza belajar untuk berdikari, belajar untuk berdiri di kaki sendiri, belajar mengenali erti hidup. Walaupun kadang2 rasa sush, tapi tu la kehidupan kan? Kita xleh nk elak sume tu. Kita kene terima dgn hati yg terbuka n belajar untuk amik ikhtibar. Blajar untuk jadi seorng yg tabah, kuat dan sabar. 
Iza bknnye manusia sempurna, kadang2 tu rase mcm dh xsanggup nk trima dugaan, sakit sgt rase. Tp nk elak macam mana lg? Lagipun, setiap cabaran n dugaan tu, mesti ade hikmah yg tuhan berikan pada kita. Iza cuba jugk belajar. 
Alhamdulillah, masih mampu bertahan sampai sekarang n berdoa supaya mampu bertahan hingga akhir nyawa. :)



Kadang2 baca berita kata org ni bunuh diri sbb putus cinta la. Lari dari rumah sebab xnk dikongkongla. Mcm2 iza baca. Iza rasa, sume tu xperlu. Klu dah jadi mcm tu, kita nk slhkn sape? Iza bersyukur sgt dilahirkn dalam family yg sederhana, yg memahami n yg dh didik iza dgn baik skali. Walaupun, kdg2 family kita ske kongkong kita, tp ade kebaikannye. Contohnye macam iza, klu mak n abah xkongkong iza msti iza dh kawan dgn ntah sape2 manusia yg mgkin diaanggap sampah masyarakat kt kawasn umh iza tu. FYI, kt kawasan umh iza tu byk golongn yg mcm tu.

So, kesimpulannye kat sini. Kita, kenela mengambil iktibar dgn ape yg berlaku kat kita n jdila insan yg kuat untuk tempuh dugaan duniawi ni. 
Itu saje bebelan iza ari ni. Assalamualaikum. :)



  • Share:

You Might Also Like

0 comments