Day 121: Doa, usaha, tawakal.

By saya_iza - June 27, 2012

Assalamualaikum.

Yea! Iza dh interview pagi td. A;hamdulillah, tgk respond interviewer sume ok. Insyaallah klu Allah izinkan iza dapat keje tu. Iza dh berdoa, dah usaha sakarang tinggal tawakal. Ape yang dia offer? Tu hold dulu. Klu iza dapat iza share kat sini. If not, iza senyap je la. Heeee. Doakan kejayaan iza. Huuu. The company so far so good, walaupon mostly non-bumi. Iza mmg jenis xkisah nak bekerja ngan orng lain bangsa dan agama. Bukan iza nk riak or takbur or berlagak ke ape. Iza pon xniat nk jatuhkan kaum sendiri but this is the real world. Ape yg iza dapat bila working dgn bangsa sendiri kadang2 tu sush nak dapat kesefahaman. Especially dengan kaum sejenis which is woman. Iza dah lalui pengalaman 4 tahun belajar n do assignment with the same group! Really cannot make it. Nak2 bila ade yang men lepas tangan. Tu satu hal. Ade plak tu yang jenis dia saje yang betul. Orang len salah. Iza ni jenis malas nk layan sgt. Klu di layan nanti jadi war plak. So redha je la ngn keputusan org yg kononnye lebih pandai tu. Walaupun dia salah sebenarnye. Iza lg suka dia sedar sndiri kesalahan dia. That's why la iza lagi suka klu bekrja dgn org yg xsejenis ngn iza. Yg boleh tolerate ngn iza n yg blh work together as team.

So, keputusan interview tu xtau lg dapat tau bila. Iza doa2 iza dapat. Banyak benda iza nak byar. Mak and abah dah makin tua. Dorng dah xlarat nk cr rezeki. As their daughter iza knela bertanggungjawab selagi iza belum kawin. Iza bkn org senang yg mk ayah blh2 free blkan kete, bg duit belanja 5 6 ratus. Iza xde kemewahan tu. Iza ade kete, tp duit kete tu nnti iza kne byr. Insyallah iza akan usaha utk cr rezeki utk keluarga ni. Heeeeee. Love u mom n dad!

Ok la tu je nk citer. Heeeee. Thank you for reading my blog yg xseberapa ni. Thank you for reading my luahan hati. Heeee. Thank you. Thank you. 

Assalamualaikum. :D

  • Share:

You Might Also Like

0 comments