Day 138: I love Etude House Part 1!

By saya_iza - November 25, 2012

Assalamualaikum!

Yea! Parcel iza dari korea dah sampai!!!!

Parcel iza

Sangat seronoknye saya. Heee. Ape yang iza beli? Lets check it out!

Ni semua yang iza dapat. Bukan semua ni iza beli ye. Majority tu samples ye kawan-kawan.

Ok, yang ni baru yang iza beli.

First thing first, DUAL SHOW MASCARA.

Sape reti baca? Haha. Iza pun tak reti nak baca.


So, this is my version punye iklan. Hahaha. Macara ni memang cool la. Kalau tengok pic 2nd tu, dia cakap boleh panjangkan bulu mata, yup correct! This is my 1st time using mascara. Memang panjang la jugak. Hahaha. Macam magic plak. Then dia cakap kat situ tak akan mencacatkan makeup. Kan ada certain type mascara bila kena air habis warna dia turun. Macam kita menangis, then celak habis turun. Tapi mascara ni tak. So, no worries. Lastly, mascara ni tak susah nak dibuang. Hehehe. So tak ade la risau makeup melekat kat muka lagi walaupun dah cuci muka. 


Paling cool pasal mascara ni, dia ada dua side. So pic yang belah kanan tu untuk upper lashes and yang 2nd pic untuk lower lashes. Cool kan? Tak payah nak serabut2 guna mascara yang panjang tu untuk lower lashes sebab kita dah ada yang pendek tu ye kawan-kawan.

Second thing is FRESH CHERRY TINT.

Ni semua color yang dia ada, tapi iza amik yang 2nd tu, pink.


At 1st iza pun tak tau lip tint tu ape. Tengok macam lip gloss je. So iza ingatkan sama la. But actually memang totally differentla. Lip tint tak ada pun kilatkan bibir macam lip gloss tu, dia cuma mewarnakan bibir macam lipstick tapi warna dia lebih tahan lama. Hahaha. Betul ke ni? Iza pun tak reti nak explain. Kalau nak tau sila la beli. Bau dia sangat sedap, bau cherry yang best. Bau cherry la kot.

The third one, DEAR MY BLOOMING LIPSTICK.

Comel kan packaging dia. Sweet je.

So, ni semua kaler yang dia ada. Iza pick yang keempat. Macam orange sikit warna dia. Iza rasa iza akan beli warna yang lain2 tu jugak. Ops!


Bekas dia sangat la comelnye. Iza suka warna lipstick ni. Kalau nak dibandingkan dengan lipstick sebelum ni, yang kali ni lebih kepada natural sebab tak nampak sangat warna dia. Lipstick ni bila iza pakai buat bibir iza jadi lembut. Hahahaha. Geli plak rasa. Ape-ape pon I love this lipstick! I'm gonna buy again nanti.

Last but not least, LOOK AT MY EYES.

Ini adalah eye shadow yang sangat la comel.


Iza pun tak tau color ape yang iza amik ni. Iza pilih warna yang hampir sama dengan warna kulit. Tapi macam tak berjaya je sebab ade kilat2 plak eye shadow ni. Hahaha. Ape2 pun it's still cute. Ade love2 plak kan.


So that's it! Cosmetics again, sorry ye. I'm addicted. Ntahla. Bukan reti makeup pun, tapi gedik nak beli barang cosmetic. It's too cute! Oh Etude House, I spent a lot on you! Seriously, iza sangat suka brand ni. Mungkin brand ni mempunyai packaging yang sangat cute? Maybe. Hahah. Plus product dia mostly wangi sangat. Yang tu memang tak boleh nak tolak. Waaaaa!!!! Habis duit saya. Dulu, iza selalu cakap "Saya tak reti nak makeup nanti nampak macam alien." Skarang iza nak cakap, "OMG! I love makeup because it makes me confident!" Yeke camtu? Sort of kot. More matured I think. Tapi, tak jugak kot sebab kadang-kadang iza do for fun. This is my sister fault. Dia sangat suka makeup2 ni. So dia ada a lot barang cosmetics. So, iza pun terikut skali. But terjerumus ke kancah Etude House ni sebab kawan iza yang giler korea. Huuuu. Tapi takpe. As long as this can make me happy. :)
Hope you guys enjoy.

Assalamualaikum.

P/s: Actually, this is the worst week ever. Sedey yang tak ada kesudahan. But it's ok. Iza akan cuba menggembirakan diri sendiri. Salah satunye ini. -.-"

  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. Huhu cam best. Boleh tahu awak beli kat mana ? Dari paage etude terus ke? Bape lama baru sampai?

    ReplyDelete
  2. @faten amera, ni sy beli dekat qoo10. bukan dekat website EH. :) biasanya 2 minggu baru smpai.

    ReplyDelete
  3. hi dear dlm qoo tu dgn yg mna u deal boleh bg link seller tu? sbb tkut try lain kena tipu..hehe

    ReplyDelete