Day 139: Etude House Christmas Promotion!!!

By saya_iza - December 04, 2012

Assalamualaikum.
Hello readers. Lama dah iza tak membebel kat sini. Ok, this time entry akan dipenuhi dengan pic-pic yang banyak. This nak citer pasal super-duper-excited iza bershopping barang Etude House. Yup! Etude House ada buat Christmas Promotion sampai 31 Dec ni. Waaaa. Sejak dah bekerja ni, memang pulun habis nak dapatkan barang-barang dari Etude House. Iza shopping Etude House kali ni kat Paradigm Mall yang baru bukak dekat Kelana Jaya tu. So apa je yang iza beli? Let's check it out!


Ni yang iza beli dari Etude House: 1)Petit Bijou Cotton Snow Set, 2) Skin Mal:gem Set and 3) Collagen Moistfull Compact Power. Yang 2 set tu untuk iza sendiri, yang compact powder tu iza hadiahkan untuk mak sempena birthday dia 1 Dec ritu.

Fist Box: Skin Mal:gem Set


Actually Etude House buat promotion ni macam untuk orang bagi hadiah Christmas, but for me it is for myself la. Hahaha. Cantik kan box dia? Nak buat hantaran kahwin pun cantik jugak. So dalam set ni iza boleh pilih mana-mana 2 toner Skin Mal:gem atau pun 1 toner and 1 mousturizer. Memandangkan iza tak pernah beli mousturizer Skin Mal:gem, so iza pilih 1 toner and 1 mousturizer.


Ni toner yang iza pilih, actually ada banyak jenis. Boleh tengok dekat website Etude House pilihan Skin Mal:gem toner. Yang iza pilih ni nama dia Fresh. As far as I know, Fresh ni untuk kulit yang berminyak. Kulit iza kadang-kadang berminyak, so iza rasa pakai toner ni so far ok la. Takde la berinyak sangat kot. Tapi yang pentingnye, pakai toner ni rasa fresh je. Especially lepas mandi. Bau dia pun wangi. This is my second purchase. Very satisfied!


Yang ni pulak mousturizer Skin Mal:gem. Yang bestnye mousturizer ni, dia soft sangat. Bila pakai tu rasa muka macam lembut je. Plus bau dia memang confirm wangi punye. Lagi 1, mousturizer ni boleh pakai untuk semua kulit. Ni yang iza baca kat kotak dia ni la. Hehehe.


Dalam set Skin Mal:gem ni, Etude House bagi sekali dengan Skin Mal:gem mask and Cutton Puff Etude House. Mana masknye ek? Actually, benda yang bulat-bulat tu la mask. Bak kata seller kat Etude House tu,  iza kene rendam benda yang bulat-bulat tu kat dalam toner yang iza masukkan dalam bekas, then benda bulat tu akan kembang and jadi mask. Hahah. Macam tak percaya je. Tapi takpe, iza akan cuba nanti.


Actually, set Skin Mal:gem ni ada free gift. Free gift dia beg toiletries yang kaler pink tu. Tapi tu nanti jap lagi iza citer betapa cool nye beg tu. Hehehe.

Second Box: Petit Bijou Cotton Snow Set


Ni actually macam body care punye set. Dalam box ni ada 2 lotion (botol besar and kecik) and shower cream. Yang ni iza memang tak penah cuba. Tapi masa iza dok tinjau kat Etude House ritu, seller tu bagi iza test pakai lotion dia, bau dia memang tahan lama. Even iza dah basuh tangan banyak kali pun bau lotion tu masih ada lagi. Bau dia pun wangi. Superb!


So ni la, 3-3 benda yang iza dapat dalam set ni. Rasa macam sayang lak pakai. Comel sangat la packaging dia. Barang-barang Etude House ni semua cute-cute. Boleh tak kalau iza nak hantaran kawen iza barang dari Etude House? Hahahaha.


Set Petit Bijou ni pun ada free gift. Nampak tak kambing biri-biri yang colorful tu? Tu la free gift untuk set ni. Comel kan? Actually tu adalah Baa Baa Shower Ball yang sangat comel. Huuuu. Kan iza dah cakap packaging Etude House memang paling comel.

Last Box: Moistfull Collegen Compact Powder


Iza memang tak pernah try compact powder ni. Tak tau lagi rasa dia macam mana. Huuuu. Actually iza nak belikan mak iza lipstick yang comel dari Etude House. Tapi mak iza cakap compact powder dia dah nak habis. So iza beli la yang ni. Sebab apa iza pilih yang ni? Sebab sekarang ni iza slalu dengar orang cakap pasal collegen yang bagus untuk kulit  yang berkedut. Mak iza pun dah tua. So iza saje la nak bagi dia try pakai compact powder yang ada collegen ni. Hehehe. Apa-apa pun, HAPPY BELATED BIRTHDAY MAK!!! Hope you like it. :)

So overall dari apa yang iza beli ni, iza dapat 2 beg yang sangat cool. Sepatutnye, disamping dapat 2 ketul bag yang cool tu, iza dapat Moistfull Aloe Skincare kit. Tapi maybe seller tu lupa kot. Sebab banyak sangat beg iza kena pegang untuk semua barang Etude House iza. Terkilan jugak, tapi xpela. Nak buat macam mana, tak ada rezeki iza nak dapat. Yang pentingnye iza dapat 2 bag yang cool ni.

Limited Edition Toiletries Pouch


Comel kan? Excited sangat-sangat bila dapat pouch ni. Comel plak tu. Dah la kaler fav iza. "Keep Calm and Play Etude". For sure iza akan guna sebaik mungkin. Heheh.


So, ni rupa dalam pouch tu. Sangat cool. Sebab dia ada banyak compartment. So iza boleh letak barang iza seperately ikut jenis. Besenye kalau dapat bpouch free tu zip 1 je. Pstu dlam dia kosong. Pastu bila letak barang sepah-sepah dalam pouch tu. Pouch Etude House ni, dia ada banyak zip. So, nanti iza boleh la asingkan cosmetic kat celah mana, cotton celah mana. Heee. Seronok-seronok!

Limited Edition Travelling Bag


Waaaa!!! Yang ni la yang super-duper buat iza excited. Travelling bag ni memang iza dah berangan-rangan nak dapatkan since Etude House advertise pasal promotion dorang. Memang iza plan nak dapatkan bag ni. Rasa macam nak jerit kuat-kuat je. Hahaha. Over tak? Hahaha. Sorry eh. Saya memang Etude House lover.


Ni rupa dalam travelling bag tu. Bag ni boleh bukak 180 degree. Bag ni pun ada banyak compartment. So senang nak asingkan barang-barang nak di bawa travel skali. Memang sangat cool!!!!! I love it so much!

Hehehe. Ni je la yang iza nak share. Promotion Christmas from Etude House tu still on sampai 31 Dec ni. Kat bawah ni list promotion yang Etude House bagi. Ada lagi offer sebenarnye, kalau beli barang yang bukan dari list ni ada discount jugak. Tapi iza tak ingt. Kalau nak tau, boleh la pergi mana-mana cawangan Etude House ye.


Pic credit to: My Etude House (Fanpage)

Diharapkan semua terhibur and boleh terima pakai sharing dari iza ni ye. Heee. Assalamualaikum!

P/s: Sorry la kalau blog iza ni jadi pelik-pelik. Sebenarnye under construction. Huuuu.  Semua pic tu boleh click untuk tumbesarannya.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments