Day 141: Legoland

By saya_iza - January 05, 2013

Assalamualaikum!

Lama betul rasanye tak update blog ni. Kalau kotak ni dah berhabuk and bersawang dah ni. Huhu. Too busy to update. Actually busy + malas = tak sempat. Heeee. Boleh tak macam tu. Lagipun bukan ade ramai yang nak baca pun. Siapa la saya ni. Lain la macam blogger-blogger yang famous amous tu. Heeee. Ok la. Tak mau membebel panjang. Iza just nk show off pic masa pergi Legoland ritu. Ops! Bukan show off, nak share sebenarnye and little bit of review. Sejak dua menjak ni memang suka review mereview ni. Hahaha. Layan je la ye.


At this time semua orang tengah serabut2 keluar dari kereta and amik barang ape2 yang patut. Kat car park tu memang tak payah cakapla. Maybe sebab hujan malam sebelum tu kot. Sangat tak ok la. Merata2 ada lopak air.


This is my funny and lovely mom. Ni pakai payung ni bukan sebab huja sebenarnye. Kakak iza baca blog orang yang penah pergi Legoland, so semua suggest bawak payung sebab panas. Honestly memang sangat panas sebab tak banyak pokok2. So really useful la bawak payung ni sebenarnye.


Masa ni dah sampai depan pintu Legoland tu. Nice la nak amik pic kat sini. But beware dengan photographer dia. Pic ni memang photographer kat Legoland tu yang amik. Tapi tak berapa nak ikhlas sangat. This one memang ok sketla. Yang 2nd dia amik memang hancus. Bergegar sana sini. Dia memang akan amik for free guna camera kita then akan amik pic guna camera dia. Yang kat camera dia tu xtau la cantik ke tak. Yang tu kalau nak memang kena beli la ye kawan-kawan. Kalau banyak duit bolehla beli. Mungkin yang tu cantikla kot gambarnye. For this one, thanks photographer!


Hahah. Ape la yang dia buat ni? Masa ni semua sibuk nak masuk toilet dulu. Iza ni je yang tak nak masuk. So, sementara tunggu dorang sempat paksa anak buah iza amik pic ni. Hahah. Tapi cute kan dorang buat lego orang tu?


Cara dorang design kedai and kawasan dalan Legoland tu memang iza salute la. Sangat kemas and comel. Memang attractive la. Ni yang kat Malaysia la. Kalau yang kat oversea nun jauh di sana tu tak tau la camne plak kan. Maybe lagi canggih la kot.


Yang ni my sis dengan my mom yang tunggu budak2 ni pergi main kereta. Masa ni panas giler. Boleh sun burn jugak kot. Hahaha.


Pokok christmas lego yang sangat cantik. Iza ada tengok dorang pasang lego ni kat youtube. Macam susah and berat je. Tapi hasilnye memang superb. Besar kot lego ni.


Ni la tempat anak2 buah iza main kereta. Tapi time ni dorang tak keluar lagi. So takde keje kan nak amik pic ni.


Me and my sis. Sama tak? Errrrr....


Anak buah iza yang hensem. Hehehehe. :P


Beratur jangan tak beratur.


Yang tak tau la malu ke ape. Segan orang amik pic dia kot.


Suka betul ain main kete ni. Macam best je tengok. Nak join kang dia cakap terlebih umur plak nanti.


Yang ni budak kecik yang pemalu. Tapi bila bab kereta laju aje.


Restaurant yang kitornag tak berani nak dekat. Yela, orang cakap harga makanan dalam Legoland ni mahal. So kitorang seludup makanan sendiri. Ops! Hahaha. Tapi memang tak masukla restaurant ni.


With the dragon. Masa ni photographer yang amik pic kitorang kat pintu masuk tu amik pic jugak. Memula dia mintak camera kat iza, sorry la nak bagi lepas tengok pic yang dia amikkan. Iza cakap iza nak amik sendiri je terus.


Ade kedai kecik kat belakang tu. Mak iza sibuk nak beli popcorn. Lapar katanye. So kita amik pic dulu. Tapi patung yang kat bawah tu tak nampak. Ni sume sebab anak buah iza yang amikkan. Huuuu.


Kapal yang ada orang lego kat belakang tu memang comel giler. Cantik kot. Budak 3 orang ni bagus lak nak bergambar. Kalau tak asyik segan je.


Kapal lagi.


Ni la patung yang sepatutnye ade masa kat tempat jual popcorn tu.


Masa ni memang sangat panas. Nak bukak mata pun tak boleh. Mana tak nye. Amik pic mengadap matahari. Huuuu.


Mak pun nak amik pic jugak. Heeeee.


Patung lego kecik.


Kapal again.


Ni tak tau la kawasan ape ni.


Masjid yang sangat cantik kat belakang tu. 


Masa ni dah start hujan dengan sangat lebatnye. Tu yang tudung2 pun basah. Sementara nak tunggu hujan berhenti kitornag main cawan pusing2 macam kat Sunway Lagoon tu.


Last but not least, felt like in KL but actually in Johore. Hahaha. Memang superbla dorang design KLCC and KL Tower tu. Ni la pertama kali ada kat dalam theme park sampai malam. Selama ni kalau gi theme park, petang mesti dah balik. Dahsyat2.

So overall ape yang ade kat Legoland ni memang cute la and cantik. Tapi kelemahannye tak banyak mainan sangat untuk orang dewasa. Ada tu ada, tapi still tak boleh lawan genting la. Harga je mahal. Macam bayar just for view. Tak syok la kan? Majority yang datang sini orang singapore, so takde hal la kan. As Malaysian  memang iza proud la ade Legoland kat Malaysia ni. Tapi terlalu mahal untuk orang Malaysia perg plus ape yang ada pun cuma macam ala kadar je. So tak berbaloi la. Yang ni belum masuk water park yang akan dorang bukak nanti. Tak tau la harga tiket masa tu camne lak. Huuu. Ape2 pun I wish all the best untuk orang2 yang membangunkan Legoland. Heeeeeeeeeeeeeee. (^_^) V

So, tu je nak je la nak citer pasal Legoland. Hahaha. Ok la. Tak tau nak taip ape lagi. Bye2.
Assalamualaikum!

P/s: This is how my face look like while writing this entry. Hahah. Masking the face. 




  • Share:

You Might Also Like

0 comments