Day 144: Airi's Giveaway and collagen!

By saya_iza - January 22, 2013

Assalamualaikum.
Hi everyone! For the first part, I would like to promote one giveaway from Airi's Blog:

the image 
 I really love Etude House, this will be great chance for me to join because of the prizes. All are from Etude House! Yea! This giveaway will be international, so the chances to win is quite low. But it's ok. Just have a try. Why not right. So, any details regarding this giveaway can click picture above. :)
Back to the second topic. Let me write in Malay because my English are not so good. Oh my English!
Huuu. Ok, apa cerita pasal collagen ni? Kalau perasanla, skarang ni banyak sangat orang yang nak mengejar kecantikan. Macam satu revolusi pulak. Eh? Betul ke apa iza cakap ni? Hahah. Apa-apa la. Yang penting ramai la tengah mencuba macam2 product yang ada kat pasaran sekarang ni. Contohnya, Miracle, Felinna and etc. Memang banyakla. Susah nak cakap. Termasukla collegen mentah. Penah tengok x?
Ni la dia rupa collagen mentah tu. Yang ni gred AA, ada yang warna purple tu plak gred AAA. Ape beza nye? Bezanye yang warna purple tu lebih banyak antioksidan. Khasiatnye lebih tinggi la, bak kata Kak Long iza. Huhuhuh. 
Alkisahnya macam ni, iza ni tak ada la excited sangat bab2 nak mencantikkan diri sendiri. Iza pakai make up for fun and iza rasa macam lebih matured and confident selain dari untuk cantik. Tapi tak rasa pun macam cantik. Huuu. Iza ni kategori bese2 je.
So, nak dipendekkan cerita yang mungkin panjang jugak, kakak2 iza sume dah makan collagen ni. Ni gara2 Kak Ngah la ni. Kak iza number 2. Dia memang suka cuba benda yang buat dia cantik kecuali benda yang haram and tak boleh di sisi agama ye. Yang lain memang dia try. Make up tu xpayah cakap la. Iza pun penah citer dulu kan? So, dia dah makan lama dah collagen ni. Dia pun dok promote kat my sis yang lagi 2 orang tu. Dorang pun terpengaruh and join makan jugak. Masing2 dok beli bergram2. Huuuu. 
Senang ceritanye, Kak Long iza ni dia sibuk suruh iza cuba jugakla collagen ni. Katanye elok untuk kesihatan jugak. Memang kalau ikutkan berkhasiat sebab bersepah je minuman yang ada collagen kat kedai2 or pharmacy. Tapi iza macam takut jugak la. Iza memang tak pernah makan benda2 untuk kecantikan kecuali vitamin C. Kalau nak tau la. Vitamin C elok untuk kulit ye kawan2. Even pharmacist pun cakap benda yang sama. So, Kak Long iza ni siap offer la nak buatkan untuk iza collagen tu. Mana taknye, tau la plak iza nak masak collagen yang dalam pic kat atas tu kan. Huuu. So dia bagi iza cuba untuk dua bekas. Huuu. Cuak jugak sebenarnye. Tapi takpe la. Kalau untuk kesihatan, kita cuba la kan. Huuuuu. Tengok je la hasilnye nanti.
So, start malam ni iza dah pakai untuk mask and akan minum lak kejap lagi. Oh ya! Kak Long iza cakap makan collagen ni kena sekalikan dengan vitamin C. Baru la lebih effective katanye. Terpaksa mengepaw vitamin C anak buah iza. Hahah. Nasibla kan. Esok baru nak beli vitamin sendiri sebab iza dah lama tak makan. Dulu rajin la. Huuu. 
Ok, tu je la untuk malam ni. This is my pic for tonight. Nanti kita tengok, ada perubahan ke tak. :P
 
Haha. Lawak lak tengok pic ni. Sorry la muka macam disaster sikit. Layankan je la ye. Hahaha.
Ok la. Good night everyone!
Assalamualaikum!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments