Day 145: Facial wash.

By saya_iza - February 02, 2013

Assalamulaikum!

Hi readers, macam tak rajin plak nak update sejak 2 menjak. Ok la, kita xpayah nak merapu la kan. So today iza nak share sikit pasal pencuci muka yang iza pakai and penah pakai.

Mula-mula sekali iza start pakai pencuci muka masa iza kat MRSM dulu. Iza pkai Clean & Clear.


Masa ni abang iza yang promote. Sebab masa tu dia pakai pencuci muka ni. So iza pon try la sebab memang xpenah pkai kot pencuci muka. Tapi pencuci muka ni memang tak sesuai dengan iza. Lepas iza pakai, jerawat start naik. Sejak tu la iza ada jerawat. Pakai pencuci muka ni buat muka iza tegang. Rasa macam muka kena tarik pun ada. Huuu. Lain-lain pencuci muka lepas tu memang iza tak ingat. Tapi yang penting iza nak share pencuci muka iza skarang.

So, ni la pencuci muka yang iza pakai sekarang. Pencuci muka ni lain sikit. Dia tak ada buih pun. Cuma dia ada biji2 warna merah yang dikenali sebagai microbeads. Dari pembacaan iza, microbeads ni macam membantu menghilangkan kotoran yang ada kat muka yang kita tak nampak
 Kulit muka iza ni boleh dikategorikan sebagai kulit berminyak, pastu iza ade terbaca satu artikel ni (tak ingat kat mana) yang bagitau sebenarnye orang kulit beriminyak ni tak sesuai pakai pencuci muka yang berbuih. So tu la salah satu sebab iza pilih pencuci muka ni. Macam yang iza cakap tadi, pencuci muka ni tak berbuih. Lepas cuci muka tak rasa muka tegang, tapi rasa fresh je. So far, ni la pencuci muka yang palaing sesuai untuk iza. Jerawat memang dah jarang sangat ada. Kalau ada pun bila waktu2 tertentu je. :P

Plus, kalau nak kulit muka elok, rajin2 la makan vitamin C. Iza tak ada pic masa iza kat matriks dulu, kalau tak boleh tunjuk beza muka skarang and dulu. Muka dulu memang boleh dianggap banyak jerawat la jugak compare dengan muka skarang. Tapi masa tu memang makan vitamin C lebih kurang 3 tahun la jugak. Alhamdulillah dengan izin Allah muka iza dah tak teruk macam kat matrik dulu.

Tu je la kot iza nak share, tapi ape yang iza share ni cuma ape yang sesuai dengan iza la. Lain orang lain kulitnye. Lain citarasanye. Heeee. Ok la. Good nite!

Assalamualaikum!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments