Day 159: Blog oh blog!

By saya_iza - September 21, 2013

Assalamualaikum!

Hello there. Ye Iza tau Iza dah lama saaaaaaaaaaaaaaaangat tak update this blog. Why eh? Busy? Malas? Ntah ler. Teman pon xtau. Senang citer tak ada idea je la. Hahahah. Padahal berlambak je gambar yang iza kumpul untuk update blog. Huuuuuu. Sian kat diri sendiri. Ergh! Nak update pasal apa eh? Hmmm. Check handphone jap.........

Ok. Dah godeh2 phone and ada few pics yang iza nk share for my update. Huuuuu. Here we go~


 Everyone ingat tak pasal shampoo yang iza beli dari Korea through Qoo10. Hahah. Lama giler dah kan? So Iza nak bagi review sikit pasal shampoo ni. Apa yang iza boleh katakan, shampoo ni memang superb. Rambut iza memang jenis yang gugur je memanjang. Kesian saya. Lepas iza pakai shampoo ni, memang susah sangat rambut iza nak gugur. Bagus tau. So far cuma 2 shampoo je yang buat rmabut iza tak gugur. Shampoo dari Yun Nam and yang ni. Cuma bezanya shampoo Yun Nam tu bau dia terlalu herba sangat. Shampoo So Fast ni bau dia wangi je. Macam bau buah-buahan. So sedap je la bau dia. Sebab tu iza lagi prefer shampoo ni. Tapi susah nak dapat and agak mahal jugakla. Lebih kurang je macam Yun Nam. Lagi satu, kalau pakai shampoo ni memang kena pakai dengan conditioner dia. Sebab kalau tak pakai nanti rambut jadi keras pulak. Actually xla keras cuma macam kasar sikit la. Bila pakai conditioner rambut pun jadi lembut. Shampoo ni memang iza recommend kat semua orang. Cuba la. Tapi kena sabar la dengan delivery dia yang lambat tu. Maklumla, dari Korea kan. Ahaks!

Next!


 This is Instax Mini 25. Kenapa iza beli? Saje suka2. Hahahha. Cita-cita nak beli DSLR. Tapi tak mampu. Ni je yang iza mampunye pon. Jadi, ni je la iza beli. Ok la. Not bad. Iza suka sebab dia instant. On the spot dapat hardcopy punya pic. Hahahah. Why red? Because I'm weird. :P



Some of the photos yang iza ambil. Last pic tu this year punya raya. Huuuu. Sorry la. Xde wish Selamat Hari Raya tahun ni. Dah terlambat dah pon. Tak ape la. Kita tunggu tahun depan. Kuikuikui. Kalau nak tau ;ebih pasal camera instax ni, korang-korang semua boleh pergi blog sis ni:

Iza xbeli instax dengan dia. Tapi dia banya bagi info pasal instax ni. Thanks to her sebab iza fall in love dengan instax. :P 

Kalau nak beli instax yang murah boleh je google kat lelong. Trusted sikit. Cari yang owner dia ade kedai sendiri. So boleh beli kat kedai dia instead of posting camera tu. Macam iza, iza beli dekat Pudu Plaza. Boleh tengok facebook dia ni:

Dia ada jual camera2 lain jugak. Tapi iza xsuggest beli DSLR dekat dia la. Sebab rasanya ada kedai yang jual lebih murah lagi. Heee. Instax iza suggest beli dekat dia sebab dia offer murah and include with rechargable battery lagi. Then masa beli tu ada one time promotion beli cartoon film yang cost dia dalam RM30++ dengan harga RM20 je masa tu. Memang best. Heheh.

Untuk filem pulak korang boleh beli dekat area Pertama, ada 1 kedai tu dia jual 1 packet RM22. 1 box with 2 packet RM40. Kategori murah la jugak. Or korang boleh tengok kat Qoo10. Kadang2 ada offer. Tapi kena beli 5 box/10 packet la. Memang murah. Iza penah beli yang costnya cuma RM18 untuk 1 packet. Heheheh. Tapi jangan kompius ye bila beli film. Instax yang iza pakai tu cuma fit mini film je sebab dia ada yang wide film. Yang tu boleh refer Saffawati Blog.

Ok la guys. Iza dah bagi info banyak dah ni. Good luck!

Assalamualaikum!

P/s: Iza nak buat iklan sikit. Now I'm running a business. Iza jual baju2 ala2 Korea. All are pre-order. Boleh visit my page kat sini: My Online Wardrobe. Thanks!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments