Day 162: Cabaran 28 Hari Belita Rae Skin Works

By Izaramli - December 21, 2013

Assalamulaikum.

Hello everyone! Lama tak iza menyepi? Lama kan? I've been too busy dengan part time job. This few months(?) iza sibuk sangat buat translatio untuk cerita korea, rancangan kanak-kanak and english drama. Pengsan! Banyak yang teramat sangat. Iza jadi freelance translator (English-BM). Income takde la gempak sangat but just nice la untuk beli apa-apa yang iza nak. Eheh. Ok. Back to the point. So today, iza nak perkenalkan satu produk baru ni. Baru je launch 15 Dec 2013 ritu.

Nama produk ni ialah Belita Rae Skin Works. Ini adalah produk kecantikan ye kawan-kawan.


Iza dah lama xcuba nasib dengan mana-mana skin care ni. Selama ni iza dah stick dengan EH punya cleanser je. So iza teringin plak nak try Belita Rae ni. Sebabnya rasa tertarik, Belita Rae ni diperbuat daripada bahan organik and berbeza daripada skin care Malaysian brand yang lain. Skin care Malaysian brand yang lain mostly akan ada musim pengelupasan. So iza a bit scare la bab-bab mengelupas ni. Macam my sis pernah pakai dulu. So, nak dijadikan cerita iza punya dengan gembiranya purchase Belita Rae ni daripada salah seorang agent Belita Rae yang kawan-kawan semua boleh visit ig dia dekat @beautypage_byfaz. Faz ni agent Belita Rae area Kelana Jaya.

Macam yang iza cakap tadi, this is Malaysian brand sebab founder dia orang Malaysia. Boleh visit ig kakak ni dekat @husnahanafi. And bagi igian-igian tegar sekalian mesti kenal @atitaharis kan? Kalau xkenal xtau la. Adik tita ni jadi duta untuk Belita Rae. So, kawan-kawan jangan lupa check it out ye.


Ni la rupa dalam kotak tu. Oh! Lupa nak bagi tau. Belita Rae ni a bit expesnsive, untuk adik-adik yang masih belajar, akak x recommend adik beli la. Simpan duit untuk belajar. Ni khas untuk orang dah tua macam kami je. Ahaks! Tua ke? Ok, price dia yang tengah promotion sekarang ialah RM230 and free postage all over Malaysia. Actual price RM260/WM and RM270/EM. So kalau rasa nk mencuba try test boleh la beli sekarang sementara tengah promotion ni. Since iza beli dengan faz ni, dia bagi iza free gift yang color pink tu. Car sticker yang ada tulisan Syahadah. Klu xsilap sticker tu daripada @canvascreation. Boleh la visit ig dia kalau nak tau dia buat apa. :)

Apa je yang ada dalam set Belita Rae ni?

1) Belita Rae Skin Works Healing Enzyme Gel Cleanser. Whitening and refining.
2) Belita Rae Skin Works Skin Soothing Moisturizing Toner.
3) Belita Rae Skin Works Super Youth Hyaluronic Serum.
4) Belita Rae Skin Works Overnight Resurrection Vitamin C Cream.
5) Belita Rae Skin Works Super Magic Acne & Blackhead Whitehead Treatment.

Dekat belakang kotak tu ada cara-cara pemakaian. Or kawan-kawan semua boleh tanya dengan agent or kak husna tu sendiri. Memandangkan iza dah beli, so iza nak buat challenge untuk diri sendiri sama ada produk ni berkesan ke x ngan kulit iza. THIS IS REMINDER, kulit kita semua tak sama. Mungkin dengan iza berkesan, dengan orang lain tak berkesan or dengan iza tak berkesan tapi dengan orang lain berkesan. Depends on certain types of skin. So, will update tomorrow. Actually, iza dah pakai seminggu dah. Hari ni baru nk bukak citer. Kehkehkeh. Iza start pakai 15 Dec ritu sama dengan tarikh launch produk ni. So tunggu esok ye kawan2. :)

Itu saje dari iza untuk hari ni. Thanks for your time.
Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments