Day 175: April Favorite~

By Izaramli - April 28, 2014

Assalamualaikum!

Hi readers! Sihat ke semua? Harapnye sihat la ye. Hari ni dah 28 April almost May dah. Cepat betul masa berlalu. Rasanya baru je masuk tahun 2014 tup tup dah nak setengah tahun dah. Wah! Next year gonna be my big year. Preparation ape pon tak buat lagi. Chill-chill dulu la kot. Nanti dah masuk bulan Jun baru kelam kabut la. Heeee. Berani tol den ni.

This time tak banyak yang Iza nak share untuk April Favorite. Sekadar perkongsian bersama eh? Ehhhheeee.

Hari tu hangout ngan my niece kat The Curve. Actually gi Ikea sebab my besty kirim bakul kain Ikea cam yang Iza ada kat dalam bilik Iza ni. Harga RM9.90 je pon. Tu yang dia nak jugak tu. Heheh. Dah cuci mata kat sana, pi cuci mata kat The Curve. Tengah jalan-jalan tu tak tau nak masuk kedai mana sebab macam tak berapa nak best je then nampak lak Watson, terjah je la labu. Dalam terjah-terjah tu sangkut gak 2 3 barang. Haih!


Watson nose pore strips. Sejak 2 menjak ni mesti nak beli benda ni. Kadang-kadang pakai bukannya kat hidung tapi kat dagu. Bak katanya kawan Iza nak cabut janggut. Hahaha. This one quite impressive jugakla. Yang ni Iza amik sebab ada promotion PWP. Beli apa-apa barang kat Watson dapat discount.


Watson Cleansing Facial Wipes. Yang ni pon sejak 2 menjak ni jadi macam perlu plak. Ni gara-gara terpengaruh tengok MUA yang makeup kan Iza time tunang ritu. Dia pakai wipes ni untuk lap tangan dia yang dah pegang macam-macam krim. Since Iza ni pemakai BB cream tegar, so Iza memang sangat perlukan ni. Iza beli ni dengan saki baki point yang ada dalam Watson member card Iza. Weeeee.


Yang ni memang Iza pilih sendiri. Masa nak bayar tu baru dia offer wipes yang atas. But this one mini wipes. Kecik sket dari yang atas. But not bad la. Dalam 1 pack ni ada 4 pack kaler-kaler ni. Yang atas tadi ada 2 pack je and kena paw pulak ngan my niece. Haih!


Disebab Iza pakai member card yang biasa, cashier tu pon offer Iza untuk buat VIP card yang cost Iza arround RM10 kot. Tak ingat la. Seperti yang diwar-warkan kat dalam radio and iklan kat TV. Watson VIP card ni sekali dengan TouchnGo. So tak payah beli TouchnGo ok? And if not mistaken, duit dalam tu boleh guna untuk shopping kat Watson jugak. Just need to topup la. Tak perlu la nak bagi cash. Swipe aje. Tapi card ni Iza tak activate lagi. Iza ingatkam cashier tu tolong deactivate kan card lama. Tak rupanya and I can't activate this card using my IC. Huuuuu. IC boleh pakai untuk 1 card je. Iza dah guna kat card lama. Tapi dah hantar inquiry kat Watson, macam tak ada reply je. Tengokla camne nanti. By the way, dengan card ni dia bagi jugak few great voucher yang Izaa tak mungkin guna. Huuuu. Most of it voucher untuk hotel yang Iza tak mungkin pergi. Hair saloon and spa yang bapak mahal. Makan yang Iza tak sure halal ke tak. Voucher Zalora yang macam tak bagi beli je and many more. Expire on June. Tak tau la akan guna ke tak. Nampak gaya macam tak. -.-"


This one awesome! Shutter Ball. Iza beli dengan The Rocket Shop. Boleh visit ig @therocketshop. Dia ada jual macam-macam accessories untuk phone yang cool-cool. One of it is this one. Shutter ball ni guna untuk kita snap pic tanpa guna timer. Sebelum ni kan klu nak selfie kan guna timer. Tak kira la sensorang ke, reramai ke. Mesti pakai timer. Tapi especially time reramai la. Pastu time korang guna monopod. So macam tak best la kan. Kena tunggu dalam kiraan pulak dulu. Dengan Shutter Ball ni tak yah. Just tekan and akan terus snap pic kita. Using apps dia yang boleh download kat Play Store. Kalau dekat The Rocket Shop ni, ada macam-macam jenis shutter. Siap dengan package monopod pon ada jugak. Macam rugi plak beli satu-satu. Better beli by package. Lagi jimat sebenarnye.


Some pics taken using this Shutter ball. Cool kan? :p


Last but not least untuk April Favorite. FlashAir Card. Sejenis memory card yang ada wifi? Yup. Iza tak leh nak test sebab camera yang Iza ada tak compatible. The reason why Iza beli card ni sebab card ni mahal and Iza nak guna untuk camera idaman Iza nanti. Tapi Iza dapat beli card ni dengan harga yang ok la murahnya. Masa tu offer kat Lazada. Ni semua Line punya pasal sebab post pasal Lazada punya offer. Haish! Nanti Iza dah ada camera idaman Iza tu nanti Iza test ok? Heeee.

So, tu je la nak share untuk April Favorite. Thanks sebab sudi membaca.
Assalamualaikum!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments