Day 183: Buang baju lama dekat H&M

By Izaramli - October 05, 2014

Assalamualaikum!

Hello reader! Oh! Dikesempatan ini Iza nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aildadha kepada semua umat Islam! Amacam raya? Best ke? Raya Iza biasa-biasa je. Tak balik kampung. So Iza sempat la pergi cuci mata dekat shopping complex sebelum raya ritu.

Actually Iza ada target which nak beli a piece of cloth a month. This what I promise myself la. Iza ni memang jarang sangat nak shopping baju ni. But the thing is banyak baju Iza yang dah lama and warna pun dah tak cantik. Lepas tu pulak ada baju yang Iza rasa dah tak sesuai nak pakai. So Iza kena la beli baju baru kan? Tapi kalau Iza beli, it will just menyemak dalam almari. End up almari penuh dengan baju yang kebanyakannya tak pakai.

Then this one of my friend yang formerly keje dekat H&M introduce me with H&M. To be honest Iza memang tak penah nak masuk pun H&M ni. Dia dah ala-ala macam Forerver21, Kitschen, CottonOn dan seangkatan dengannya. So macam scary the mary je kalau nak masuk kan. For sure baju dia mahal gilos. But what I realize when i first step to the boutique, price dia biasa je. Tak tau la kalau sebab Iza dah keje Iza rasa macam tu. But Iza rasa price dia standard je macam kita masuk Jusco, Brands Outlet dan lain-lain. Ape la yang Iza takutkan. Hahah.

And you know what, H&M ada 1 program ni called H&M Conscious. Ni pun kawan Iza yang bagitau. Kalau tak Iza pun tak tau. So dorang akan accept baju-baju lama yang korang rasa dah tak nak pakai tu. Dengan itu, masalah Iza pun selesai. Weeee! 


Kumpul ok baju lama korang. H&M limitkan dua plastic bag je for each time visit. Dalam 1 plastic bag tu depends korang nak letak bape helai. Tapi ada certain oulet dorang nak 5 pieces per bag. So depends la.

Front

Back
Lepas korang dah bagi baju lama korang kat H&M, dorang akan bagi korang coupon ni. Pic ni credit to my friend yang keje kat H&M dulu tu. Thank Tiqa!! Coupon Iza dah guna ritu. Lupa nak amik pic. Terpaksa minta jasa baik kawan Iza. Hahaha.

So dengan coupon ni korang boleh dapat 15% discount untuk 1 item for each coupon. 1 coupon 1 barang je ok? Isn't that good? Korang buang baju lama korang kat H&M then boleh dapat coupon dengan discount 15%. Lepas tu korang boleh la shopping plak. Dah 2 3 kali jugak Iza redeem coupon ni. Recently pun Iza ada redeem jugak. :P


Iza beli baju kat atas ni dengan 15% discount tau. Ok la harga dia. Baju dia pun not bad, tebal but comfortable to wear. Just nice and Iza suka. Oh! Baju dorang ni bersaiz besar, saiz mat salleh agaknye. So pandai-pandaila korang pilih saiz ye. :D


Ok Sila abaikan posing ntah apa-apa kat atas ni. Berangan je lebih. But this is how it looks like bila dah pakai.


So that's it. Kalau korang tak tau kat mana nak cari H&M outlet korang boleh visit website dorang ni and korang jugak boleh tengok price dia macam mana:


Selamat bershopping!

Thanks for stopping by. :)

Assalamulaikum!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments