Day 185: Plain Laila from Thoo Ai Tutorial

By Izaramli - October 13, 2014

Assalamualaikum!

Hello readers. So this been request by one of my customer. Dia mintak Iza untuk buat tutorial how to wear Plain Laila Curve Shawl from Thoo Ai. Let's start!

First make sure shawl tu sebelah panjang and sebelah pendek.


Yang pendek tu pin dekat tepi kepala. Ikut korang la korang biasa belah mana. Iza biasa belah kiri. 


Then korang adjust la, kalau suka lipat lipat la. Kalau tak suka lipat then biarkan je. Sebelah yang lagi satu tu pun sama jugak. Untuk Iza, Iza suka lipat sebab lebih kemas.


Lilitkan belah yang panjang tu and kemaskan apa yang patut.


Sematkan belah yang lilit tadi dengan jarum peniti.


Lepas tu korang adjust la part mana-mana yang patut supaya menutup dada and nampak kemas. Jangan lupa letak pin ya. Iza suka letak jarum peniti jugak dekat bahagian bahu supaya takde la shawl tu menggelebeh.

Ok dah siap! Camni la rupa dia bila pakai Plain Laila Curve Shawl ni. Nampak macam pakai halfmoon kan? Tapi sebenarnye curve shawl je.


Ni pulak rupa bahagian belakang bila dah siap pakai.


Senang ke susah? Ni antara cara yang Iza suka pkai. Simple je. Iza biasa pakai camni bila pergi kerja.

So, hopefully this can help pada kawan-kawan yang tak sure camne nak pakai shawl ni.

Harga shawl ni murah je. Cuma RM12 exclude postage. Untuk dapatkan shawl ni korang boleh visit intagram kat bawah ni:


Selamat mencuba!

Assalamualaikum!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments