Day 191: KFC Tasty Travels Bombay Fiery Crunch Review

By Izaramli - November 03, 2014

Assalamualaikum!

Have you heard about KFC Tasty Travels? Tipu la kalau tak pernah dengar kan? Semua dok iklan pasal ni je. Tak kira la radio ke tv ke surat khabar, kat mana-mana la. Actually it is quite late for me to make an entry about this.
Image from Facebook KFC
The promotion starts on 11th August 2014.
Sekarang KFC dah pun ke negara ketiga. Last time, they created experience of Bangkok and Japan and Iza dah rasa dah semua termasuk yang ketiga.

Bangkok Green Curry

Image from Facebook KFC
Rasa dia not bad. Since Iza tak pernah rasa green curry, so the taste is acceptable la. Cuma rasa green curry dia agak masin bila dah mix dengan ayam goreng KFC. But overall just nice.

 Tokyo Black Pepper Mushroom

Image from Facebook KFC
This one memang sedap. One of my favourite. Memang rasa la black pepper mushroom dia. Maybe black pepper mushroom is very common in Malaysia, sebab tu Iza suka yang ni. Hahah.

 Bombay Fiery Crunch

Image from Facebook KFC
Yang ni memang pedas. Amaran, for those yang tak tahan makan pedas don't try this. Iza ni bukanla jenis yang makan pedas. So agak not acceptable la pedas. Pedas giler kot. Memang fiery la. Nasib baik KFC sajikan dengan air Mango Peach dari Sjora tu. Boleh la bertahan. Yang suka makan pedas tu maybe akan cakap ayam ni tak pedas kot. Emping jagung yang dikatakan rangup kat iklan tu memang betul rangup. Macam makan Cornflakes.

This is how its looks like masa Iza order:

Sila abaikan roti Iza yang dah kena cubit tu.

For those yang belum cuba lagi, pergi la try but for only yang tahan pedas je ok?

Thanks for stopping by.
Have fun and good luck!

Assamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments