Day 201: Happy Birthday To Me!!

By Izaramli - March 08, 2015

Assalamualaikum readers.

Lamanya Iza tak berblog. Sejujurnya Iza lately rasa cam malas sangat. Tambah plak ngan kerja yang tak happy. Yes, tak happy. Sebab buat kerja sorang2 kot. Nanti Kak Ira dah habis pantang nanti ok la kot. Fuh nak sedapkan hati. Huuuuu. Padahal dah 2 3 company call soh pergi interview. Sorry, to be honest I'm not brave enough. Maybe dah terlalu selesa kerja sekarang walaupun tak happy. Takpela. Lupakan pasal tu.

So hari ni bukan birthday Iza sebenarnya. Birthday Iza dah lepas. 28 Feb hari tu. So Happy Belated Birthday to me. Skarang baru nak update pasal ni. Punya la lama. Adoi!

But it's ok. Iza tak kisah. This year is the best birthday ever for me sebabnya Iza celebrate sebagai tunang orang and En. Tunang pun ada datang KL untuk celebrate birthday Iza. Birthday princess katanya. Hahaha. Memang plan dia nak datang pun sebab nak pergi butik pengantin. Tapi kebetulan pulak dia ada kursus Jumaat tu kat KL. Isnin and Selasa pun dia ada kursus. So lama la kat KL. Dating sakan uolls. Hahahha.

Hari Jumaat lepas kursus tu En. Tunang datang umah. Saja katanya. Rupanya dia beli kek nak celebrate birthday awal. Pastu dia kata hadia dia tak bungkus sebab besar sangat. Pastu dia cakap hadiah tinggal. Agak tak logik kat situ. Kenapa nak bagitau hadiah tak bungkus kalau tertinggal. Hahahha. Kantoi la. Petang tu makan la kek yang dia beli dekat area Matahari since situ je kedai kek terdekat. No bad gak la kek dia. Kitorang pun tak pernah beli kat situ.

Esoknya pergi dating dekat IOI City Mall yang baru tu. Nantila Iza citer pasal tempat ni yang tak berapa nk menarik ni. Sebelum pergi tu En. Tunang bagi hadiah masa dalam kete. Ceh, kata tak bawak. Dah la dah kantoi. Tapi Iza tak expect pulak dia nak bagi Iza jam. Memang Iza de cakap nak beli jam. Cadangnya nak beli untuk hantaran (Kitorang hantaran cari barang sendiri je. Susah la nak belikan untuk pasangan. Dok jauh2. Bukan dia datang slalu pun). Kalau dah En. Tunang bagi ni, takdela jam dalam list hantaran lagi. Heheheh.



The best part bila tetiba dia soh dengar orang wish yang dia record. Seriously Iza tak sangka pulak dia nak buat macam tu. Sweet giler. Ada anak buah Iza wish. Family dia wish. Kawan-kawan Iza wish. Dia kata dia mintak ramai. Tapi sikit je yang dia sempat dapat. Touchingnye masa tu. Hahah. Ok Iza nangis. Boooo! Hahhahaha

Posing dengan jam baru. Dapat terus gi potong tali and pakai. Wahhahahah.
Yes! The best give ever sebenarnya yang record tu. Tak pulak dia pandai buat surprise macam ni. Hehehe. Well apa-apa pun. Thanks sayang for the gifts. Thanks jugak pada kawan yang wish tu. Thank you so much.

Oh! Tak lupa my family especially my sisters, tahun ni celebrate birthday Iza dengan Kak Long. Dorang siap beli kek bagai sebab nak celebrate. Heheheh. Thanks a lot.

Thank you to my cute nieces jugak. Budak darjah 1 yang bagi Iza the most precious gift. Susah ni nak dapat. Hehehe.

Hasil tangan Iqa and Hani dibantu oleh kakak Hani. Heheh
For those who wish me on Facebook. Thank you so much!


First wish dari En. Tunang. Mana nak kalah dia tu. Hahahha.

On Whatsapp and IG. Thank you too.

But the most important thing Iza bersyukur masih diberi nikmat untuk hidup kat dunia ni. Alhamdulillah.
Thank you Allah. Semoga kau permudahkan urusan perkahwinan ku pula nanti. Aminnnn!

Thank you and have fun!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Happy Belated bIrthday Iza!

    Aah. aritu Imran ada minta video whatsapp untuk birthday ko. tapi aku tengah handle dengan ayah aku kat icu time tu.. huhu

    ReplyDelete
  2. Thanks yana! Takpe, faham. Alhamdulillah semuanya ok. Heeee. Take care tau. Especially baby dalam perut tu. :D

    ReplyDelete