Day 206: Review: Skin Food - Black Sugar Mask Wash Off

By Izaramli - July 02, 2015

Assalamualaikum

Hola readers! Lamanya Iza menyepi. Adodoi. Hahah. Alasan? Biasala busy lately. Busy ke? Busy la jugak. Busy kejar citer Korea yang ntah pape tu. Owh, by the way. Selamat Menyambut Ramadhan semua!! Lambat pulak wish kali. Nak menulis tapi tak ada idea nak tulis apa. Hari ni baru ada nak tulis. Jome kita review ya.

Recently Iza ada beli mask (padahal mask berlambak tak pakai lagi). Actually, Iza saja nak try beli dekat website Hermo yang galmor ni. Best-best. Cepat pun cepat. Barang yang dia jual original pulak tu. Best weh. Dah la murah. Tak rugi beli kat situ. Tapi kena cepat la sebab banyak yang sold out. Haaa. Pi tengok website dia kat sini:



So nak dijadikan cerita dorang offer Skin Food Black Sugar Mask yang harganya RM27++ after less. Iza memang tak pernah try product dari Skin Food ni. Tapi banyak product dia yang berunsurkan organic. Gula la, madu la. Memang menarik hari. So teringin nak try.


Masa dapat bungkusan tu, dia bagi skali dengan Yadah Gift card. Dorang tengah offer, purchase product Yadah boleh dapat Free Yadah Cosmestic Flat Pouch tau. Offer ni sampai 19 Jul je tu pun sementara stock masih ada la.



Balik je keje, rasa macam dah tak sabar nk try mask ni. Bau dia pergh! Wangi weh. Sumpah tak tipu. Iza suka bau dia. Bau manis-manis. Ye la. Gula kan? Hahah. Tapi Iza guna sebelum tido. First Iza cuci muka dulu. Muka dah berminyak-minyak. Pastu baru Iza sapu kat muka.


Nila rupa dia secara close up. Best la bila sapu tu. Ala-ala macam scrub la jugak. Jangan la tonyoh kuat-kuat kan. Massage lembut-lembut je. Iza tunggu la dalam 15 min. Standard pakai mask la. Pastu baru Iza basuh.


Lepas basuh tu rasa kulit muka lembut je. Fresh betul. Best je rasa. Rasa cam nak pakai hari-hari je. Tapi macam tak elok plak ase klu pakai hari-hari. So Iza akan selang-selangkan hari nak pakai.


Kalau korang nak cuba boleh la try beli. Tapi dekat Hermo dah habis ya. Hahaha. Korang boleh la pergi beli dekat outlet Skin Food sekitar tempat korang ya. Jangan nangis tepi bucu katil pulak. Hahah.

So tu je la nak share. Thank for stopping by. Have fun!

Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments