Day 223: Jom Scan 3D/4D Di Sonoworld

By Izaramli - February 01, 2016

Assalamualaikum!

Hello readers. Kali ni Iza nak share untuk ibu-ibu yang tengah pregnant skarang ni. Kepada mama-to-be boleh baca apa yang Iza nak share kat sini eh. Hehe.

Iza skarang ni dah masuk 25 minggu hampir ke 26 minngu which menas Iza dah 6 bulan lebih. Wohooo. Lagi 3 bulan je lagi. Nebes pulak rasa. But it's ok, Insya Allah semua mudah. Doakan untuk sekali ye. :D

So, biasanya minggu start minggu 16 ke atas dah boleh dah pergi untuk scan 3D/4D. Korang boleh baca details dekat bawah ni. Ni Iza amik dari Facebook Sonoworld.

Credit to Sonoworld Facebook
Apa yang best sangat scan kat sini? Dekat sini Iza rasa dia scan detail sangat. Walaupun actually ada untuk betul-betul scan detail, tapi yang tak detail pun Iza dah rasa detail. Dekat sini semuanya yang pakar dalam bidang ultrasound. Kalau biasa kita pergi scan dekat klinik tu, doktor biasa yang scan kita. Bukan nak kata doktor tak reti scan tapi mungkin kepakaran dia tak sehebat sonographer yang memang khas buat keje scan ni.

Actually dekat sini bukan boleh scan baby je, boleh jugak untuk scan lain. Nanti korang boleh tengok-tengok dekat website dia. 

Ni je yang Iza sempat amik sementara tunggu turn dekat sini. Simple je tempatnye.
Untuk scan yang Iza buat dekat sini, Iza pilih untuk scan 3D/4D la semestinya. Actually Iza nak tau gender baby. Sebab tu beriya nak scan 3D/4D. Boleh je nak tau dengan scan 2D. Optional je 3D/4D ni, tapi nak jugak tengok rupa anak kita camne kan? So scan 3D/4D la caranya. Kalau scan 2D tak nampak muka dia. Hehe.

Sonographer yang Iza dapat masa scan sabtu lepas ialah Pn. Suraya. Punya la lembut orangnya. Baik sangat dia, dia explain 1-1. Mana yang Iza and En Husband tak paham dia akan explain. Lepas tu baby pulak malu-malu pulak nak tunjuk muka. Susah betul nak dapat muka dia. Hahah. Tapi  Pn Suraya ni tak give up betul. Bersungguh dia nak dapatkan muka baby jugak. Ye la kan, customer satisfaction tu yang penting. Memang Iza puas hati scan dekat sini walaupun jauh sebenarnya nak pergi sini. Servis dia memang superb.

Punya la dia tak nak tunjuk muka dia. Hahah. Siap cover dengan tangan. Ni baru dengan tangan dengan kaki tak nak la Iza tunjuk. Haha.
Harga Iza scan dekat sini untuk 3D/4D ialah RM100 sahaja and kalau tak silap ni harga promotion sampai March. Dengan value tu Iza dapat pic baby yang banyak dalam CD (ada pic 2D, 3D/4D and 5D jugak), pic yang paling cantik dia printkan and ada simple report untuk reference korang.

Ni apa yang korang akan dapat bila scan dekat sini.

Ni pula rupa kalau scan 5D. Ada sekeping je yang ni dia bagi. Ok jugak kan?
 Untuk tu Iza bagi:



Kalau mama-to-be nak try scan kat sini boleh pergi dekat sini sementara harga promotion untuk scan masih ada lagi:

Pic pinjam. Credit to Sonoworld Facebook.
Sonoworld Centre,
B-G-14, Residensi Bistaria,
Ukay Bestari, 68000 Ampang.

Untuk booking korang boleh booking dekat website dia:


Kalau korang nak tengok update dorang pasal giveaway ke, pasal baby scan ke korang boleh tengok facebook dorang dekat sini:


So korang rasa baby ni baby boy ke baby girl??


Shhh! Rahsia. Tunggu dia lahir eh. Pada yang kawan-kawan yang dah tau tu sila senyap. Hahah. Ntah ikut muka sape la agaknye baby ni.

Okla, selamat mencuba.

Thanks for stopping by and have fun!

Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Waa kebetulan hajar baru je lepas buat review scan dekat sonoworld ni. Hari tu dpt free scan, puas hati sgt scan kat sini. Kite geng ! 6 bulan lebih jugak. Moge dimudahkan urusan bersalin nanti ye :) .

    Jemput singgah blog : dalialavender89.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang puas hati kan? bestnye dapat free scan. cumanya Iza jauh nak gi sini. Tapi seriously memang puas hati. :D

      Delete