Day 250: Review - Simple Micellar Cleansing Water

Assalamualaikum!

Hello readers. Ingat tak Iza pernah review pasal makeup remover hari tu? (Boleh baca dekat sini: Review - Heimish All Clean Balm Sebagai Makeup Remover) Best tau pakai All Clean Balm tu. Tapi harga dia a bit pricey la untuk 1 bekas tu and Iza realize yang tak sesuai pulak pakai All Clean Balm tu bila pakai contact lens. Sebab melibatkan cuci muka kan? Air mesti akan masuk mata punya. Then my niece suggest Micellar Water. Ada banyak brand dari murah sampai ke mahal. 

So Iza decide beli brand Simple sebab brand ni boleh katakan gentle la untuk kulit. Motto dia pun "Sensitive Skin Expert" so mestila gentle punya and you know what, I really love it!!!


Best giler rupanya pakai micellar water ni. Ok Iza pun cari la apa tu micellar sebenarnya and iza jumpa ni:
"micellar water is made up of micelles (tiny balls of cleansing oil molecules) suspended in soft water"

Rupanya dia part of cleansing oil jugak no wonder la dia boleh remove make up with gentle way. Tapi dia tak oily langsung tau. Memang watery base sangat. Tu yang best tu and lagi best sebab korang tak perlu bilas dah lepas guna. Rasa dia fresh lepas pakai micellar water ni. Tapi take note tau, micellar water ni sesuai untuk light makeup je. Kalau makeup korang tu super duper waterproof better pakai All Clean Balm or any oil base makeup remover.


Cara nak guna senang je, just tuang atas cotton pad then sapu kat muka. Ha, ni part yang leceh sebab kena ada cotton pad. But don't worry, Iza selesaikan masalah ni dengan rendam cotton pad siap-siap dalam bekas. Then boleh bawak pergi mana-mana tanpa bawak sebotol tu and cotton pad lagi.


Akhirnye my life saver!

Untuk pengguna contact lens macam Iza. Iza recommend korang guna micellar water bila pergi jalan-jalan yang perlukan korang remove makeup bila nak solat. Ada banyak pilihan, brand Simple ni dalam harga RM16 -RM20 lebih je untuk besar ni. Ada yang murah lagi and korang boleh cari kat mana-mana farmasi macam Guardian or Watson.

Good luck!
Till we meet again.

Assalamualaikum,

Comments

Post a Comment

Popular Posts