Day 259: How To Use ShopBack (Mobile Version) - Shopping Tapi Dapat Duit

By Izaramli - February 21, 2018

Assalamualaikum!

Hello readers! So today I'm gonna share with you guys something that I really love when shopping. Have you heard about ShopBack? Actually this ShopBack dah lama dah dekat Malaysia but I'm not sure ramai yang tau or tak. I already try it about almost a year and yes it is for real.

What is Shopback? Well actually ShopBack ni lebih dia macam perantara untuk korang dengan website yang korang nak shopping online tu untuk dapatkan cashback. Lebih kurang macam korang selalu collect points bila shopping but this is not about points. This is all about money. Yeah! Walaupun value dia takdela besar but you know what, untuk kaki shopping online you guys gonna love this.

So I will explain with you guys how it works if you shop via mobile. First lets take a look how ShopBack looks like.



When you log in, they will be showing your total cashback (this is include with cashback yang korang dah withdraw jugak). Ada latest offer that still running. Ada selection of stores yang korang boleh pilih daripada nak reloads topup, for travel, shopping, fashion and macam-macam lagi. Then they also showed you popular stores yang orang selalu visit. Then kalau scroll bawah lagi ada more offer, biasanya offer ni from website online shopping tu sendiri yang kadang-kadang korang tak perasan.


Home dia dah almost everything. So korang boleh search dari situ je nak shopping kat mana or korang boleh pergi Stores kalau nak tengok semua website yang boleh link dengan ShopBack ni. Setiap Stores percentage korang dapat cashback tak sama tau. 


Contohnya korang nak beli barang dekat Hermo. If you guys purchased from Hermo you will get 2% cashback from total value exclude taxes and delivery fees. 


Korang boleh check details dekat sini. Dekat sini dia explain DOs and DON'Ts yang korang boleh check out and then promo yang tengah running dekat Hermo.


Kalau dah faham korang boleh proceed untuk purchase barang. Nak purchase barang tu macam biasa je. Just click the item you want to purchase, submit payment and you're done!


Kebiasanya cashback yang kita dapat tu dia akan inform dalam masa 1-2 hari. Contoh beli barang dekat Hermo, after few minutes dia dah update korang punya cashback. 




Kalau status dia pending tu maksudnya korang belum boleh withdraw duit tu. Boleh click kat pending tu kalau nak check tempoh duit tu available. Once available, duit tu akan di transfer ke available balance.

Duit yang korang dah kumpul tu nanti boleh withdraw kat sini. Minimum available balance is RM10 (tak termasuk Bonus Cashback).



Make sure korang dah masukkan maklumat akaun bank korang and segala details korang. Kalau tak macam mana nak withdraw. Update dekat sini ok?



Lepas korang dah submit for withdraw process for payment tu biasanya ambil masa 7 to 14 working days. Once success dorang akan transfer ke akaun bank korang. Senang je kan? Bagi Iza this is so interesting to join. Siapa yang tak suka shopping online kan? So this is the smartest way to shop.

Untuk register korang boleh click link ni:

Owh! I forgot! Once you register you guys will get RM10 cashback bonus tau. RM5 immediately dapat lepas success register and another RM5 bila korang purchase RM25 and above. Cool kan? Apa tunggu lagi pergi register cepat.

Thanks for reading. Till we meet again!

Assalamualaikum.

***


(Disclaimer: This post is not sponsored by anyone. I just share what I love to you guys.)

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. I baru tau pasal app ni lps baca post u.
    Terus install ok?
    Hohoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. install2. nanti boleh collect duit bila shopping.

      Delete