Day 272: Review - Urban Decay Backtalk Palette

By Izaramli - May 23, 2018

Assalamualaikum!

Hello readers! Hari ni Iza nak review Backtalk Palette from Urband Decay. This is my first purchase a cosmetic that cost me more than RM200. Antara cosmetic paling mahal Iza penah ada. Fuhh. Agak berpeluh jugak la nak bayar.



So this palette come with 3 things. Eyeshadow palette, blusher and highlighter. Like seriously in a palette? Yup. Seriously. Iza memang tak pernah try product Urban Decay. This is my first time. So macam excited jugak la nak cuba. Actually bukan dalam wishlist Iza pun nak beli palette ni. Iza nak beli highlighter Kristen Leanne je sebab orang kata best. Kebetulan pulak masa tu Sephora tengah buat sales. Tapi beauty advisor Sephora suggest beli Backtalk sebab dia kata lebih jimat since dapat eyeshadow and blusher sekali instead of highlight je. Maka Iza pun terjebak nak beli.


Review
So ni pendapat Iza untuk Backtalk Palette ni. Packaging dia sangat la cantik sebab warna pink gitu. Still nampak exclusive walaupun palette dia macam guna kotak je. The best part of this packaging dia ada cermin and cermin dia boleh tanggal. So senang bila nak guna time travel.


Warna-warna eyeshadow dia pun cantik and all the colors yang memang Iza suka, brown pink. Sangat senang nak main dengan warna-warna ni and bagi Iza warna-warna ni sesuai untuk pakai hari-hari. Warna dia pun pigmented so senang nak apply. 



Highlighter dia ada dua tapi bagi Iza highlighter dia biasa-biasa je. Tak berapa nak pigmented sangat. Iza tak tau la kalau memang highlighter macam tu. Tapi Iza rasa Iza pernah tengok yang lagi outstanding. Iza pun tak sure jugak kalau Iza salah pakai. But the thing is Iza kena apply banyak kali baru nampak shining dia. 



Blusher dia best, ada dua warna jugak. Pigmented macam eyeshadow dia. Warna yg gelap sikit tu kalau nak buat bronzer pun cantik jugak.

Overall
Bagi Iza worth it la beli palette ni. Beginner (like me) pun ok nak pakai sebab warna dia bukan warna yang susah. Boleh kata basic color la. Just the price yang macam wow sangat. Haha. But for me memang worth it to buy.

My makeup look



Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum

* * *

(Disclaimer: This is not a paid review. The product I bought myself.)

  • Share:

You Might Also Like

1 comments