Day 278: Review - Yves Rocher Elixir Jeunesse Double Action Essence

By Izaramli - June 27, 2018

Assalamualaikum!

Hello readers. Finally I have finished this essence. So sad sebab Iza suka essence ni so much. But before that let me do some introduction.


Double Action Essence dari range Elixir Jeunesse ni antara product range terbaru dari Yves Rocher. Iza ada cerita pasal this range sebelum ni. So you can guys can check out below link:


What they claim?

Immediately: your skin appears energized and your complexion is radiant.

After 1 month: wrinkles appear reduced*. Moisturized, your skin is repaired in terms of hydration.**

*Satisfaction test carried out over four weeks on 101 women using the product twice daily.

**Clinical study on 20 women. Wrinkle depth was immediately reduced by 12% on average.

Review

For immediate effect, yes! Kulit Iza lebih fresh and energized lepas apply essence ni. The after 1 month effect for wrinkles reduces tu Iza cuma perasan sikit je . Not much different. For moisturized yes, but actually after apply pun dah rasa skin moisturized. Tapi apa-apa pun it depends on kulit masing-masing. Kulit kita tak sama so the result also should be different. 

What I love the most essence ni give hydration to my skin and essence ni so easily absorb. Essence ni jugak bagi soothing effect to my skin. Before this Iza pakai toner yang buatkan kulit Iza pedih then Iza apply essence ni. Rasa pedih tu berkurang and reduce redness kat kulit Iza jugak. 




Texture dia like a normal essence but a bit watery. So Iza akan apply this first before other essence yang Iza guna.


They use glass bottle for packing tapi dropper dia dari plastik. So kena careful sikit la sebab kaca kan, jatuh boleh pecah.

Recommendations



Water, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Methylpropanediol, Betaine, Glycerin, Anthemis Nobilis Flower Water, Aphloia Theiformis Leaf Extract, Alcohol, Inositol, Caprylic/Capric Triglyceride, Caesalpinia Spinosa Gum, PEG-30 Glyceryl Laurate, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium EDTA, Salicylic Acid, Fragrance, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, PEG-Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Tocopherol (Vitamin E), Sorbic Acid

Based on ingredient, essence ni ada banyak soothing and moisturizing ingredient such as Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Anthemis Nobilis Flower Water and Tocopherol (Vitamin E). All this suitable for dry and sensitive skin. Tapi kena beware jugak sebab ada some ingredient yang tak sesuai for those skin type like Alcohol (dry and sensitive skin), Salicylic Acid (sensitive skin) and Citric Acid (sensitive skin). For oily skin no problem some more dia ada Salicylic Acid that effective for regulating oil/sebum production. Essence ni jugak mineral oil free, silicone free, colorant free and paraben free.

Where To Buy?

Flagship stores:
Sunway Pyramid - G1.125 
IOI City Mall - G-73A

Online:

Thanks for reading! Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: This product is sponsored by Yves Rocher for review. This is my honest review. The product might works well on me but not on yours.)

  • Share:

You Might Also Like

0 comments