Day 285: Butterfly X Lipaddict Tea Party - Cantiknya Tema Pink

Assalamualaikum!

Hello readers. Kali ni Iza nak share dengan korang tea party yang Iza join dengan some of Butterfly members.



First time sebenarnya dapat join event dengan Butterfly Project ni and it is really fun. Dapat jumpa so many bloggers and influencer yang power-power. Fuhh kerdilnya diri ni. I need to improve like a lot. So yeah let's get through the event details.



Event kali ni sebenarnya nak memperkenal this one brand called ISKIN New York yang ada keluarkan lip treatment which is Lipaddict. Brand ni sebenarnya dah ada dekat Malaysia since 2012 lagi tapi ramai yang tak tau and to be honest same here too. Iza pun tak tau. This is my first time to hear this brand.


Ok what exactly this Lipaddict do? Actually Lipaddict is a non-injectable anti-aging lip treatment. Lipaddict ni contains proprietary nano peptide complex yang boleh boost collagen and elastin production which means boleh mengurangkan fine lines and wrinkles kat bibir kita tu. Wow kan?


Menarik kan? Kita sambung cerita event pulak. Sampai-sempai tempat event which Iza nyaris sesat sebab waze bawa pergi tempat lain, Iza disambut dengan Butterfly team yang arrange this event. Fancy betul semua orang and all in pink!



Start of event Jenny from Lipaddict Malaysia team share apa tu Lipaddict and all the benefit you can get from it.


So here Iza share dengan korang 4 benefits bila pakai Lipaddict ni:

#1 Instant Anti-Aging

Sebabkan dalam Lipaddict ni ada anti-aging peptides and marine collagen, so Lipaddict ni membantu untuk kurangkan garisan-garisan kat bibir dan sekeliling bibir kita.

#2 Instant Plump

Kalau nak bibir ala-ala Angelina Jolie boleh try la Lipaddict ni sebab dalam Lipaddict ni ada jugak hyaluronic acid yang akan buat bibir korang sentiasa hydrate and natural volume.

#3 Instant Healing

Dalam Lipaddict ni jugak ada Vitamin C and E which can help to sooth and heal dry cracked lips. So korang tak perlu risau bibir korang crack bila pakai Lipaddict.

#3 Instant Moisture

Organic moisturizing oil yang ada dalam Lipaddict ni pulak akan bantu untuk lock moisture dekat bibir korang supaya bibir tak kering and hydrated sepanjang hari.

Cool kan? Iza pun excited bila dengar. Sambil-sambil tu Iza try jugak Lipaddict ni masa kat event. Semuanya ada 12 warna and all are so pretty. Bila pakai Lipaddict ni macam pakai lip gloss jugak la and rasa bibir kita berangin je sebab ingredient dia ada mint.



Then continue pulak dengan makeup demo dari Fibiee the makeup artist. Memandangkan warna Lipaddict tak pigmented sebab lipstick ni for lip treatment so she show us how to get look with Lipaddict. From simple day look to heavy night look and tricks which tak perlu nak remove pun Lipaddict ni sebab boleh pakai bawak tidur ye guys.





During makeup demo, Fibiee ask us to mix the color to get more interesting color which cool jugak bila try masa tu. Semua orang tried and tested every color. Here is mine.

Mixing Code 201 Sweet Nothings & 206 Pink Princess
Last but not least we were served with delicious food and sweets! Semua foods cantik sangat sampai rasa sayang nak makan. Over kan? Foods semua sedap especially all the sweets one. Macaroons and cakes are too pretty to eat. Dahla warna pink pulak tu.



Cantik kan? Semua pinky-pinky. Suka sangat and cantik sangat bila ambil gambar.



These are all mine! Ok kidding. Iza share dengan Sarah (my new friend there). Ambil gambar punya la lama. Orang dah habis makan baru kitorang nak makan.



So here some more photos during the event. Siapa tak nak ambil gambar banyak-banyak kan? Tempat cantik, makeup on point and theme pink pulak tu. It's a dream come true la event macam ni.





These are some of the people yang Iza sempat bergambar.

Pink squad. New friends.
Sape tak kenal Miracikcit?
 


Next post Iza akan share dengan korang review Iza guna Lipaddict ni. So stay tune ok?

Anyway, kalau you all nak tau lebih lanjut tetang Lipaddict ni you all boleh click link dekat bawah ni:

Facebook - Soaddicted Malaysia


Website - www.soaddicted.com

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: This event was organized by The Butterfly Project X Lipaddict Malaysia)

Comments

Popular Posts