Barang Apa Tu? | Buat Gift Sendiri Di Printcious Semudah ABC

By Izaramli - January 08, 2019

Assalamualaikum

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan korang satu website printing ni iaitu Printcious. Website ni menawarkan pelbagai jenis printing especially yang korang rasa nak jadikan sebagai hadiah and korang boleh design sendiri pulak tu.

Haa ni antaranya yang korang boleh buat dekat website ni. Banyak jugak pilihan tau and paling penting boleh customize sendiri nak macam mana design korang tu. Kalau korang rasa tak nak buat hadiah boleh jugak korang buat untuk diri sendiri. Semuanya nampak menarik. Tapi macam Iza, Iza paling teringin nak buat canvas. Iza nak pindah rumah baru nanti and dinding rumah pun still kosong lagi. Kalau letak gambar kat dinding pun cantik jugak kan?

Website Printcious ni pun user friendly sebab senang nak faham. Macam yang dah mention dekat website ni ada 4 steps je nak design gift korang. 

Step 1 - Choose Your Product

Macam Iza nak buat canvas, so Iza cuma pilih je cavas sebagai produk yang Iza nak. Dekat sini jugak korang boleh pilih size apa yang korang nak tu and kalau ada optional nak tambah pun korang boleh add on kat sini.

Step 2 - Upload Photo or Design

Langkah seterusnya korang cuma perlu upload je gambar atau apa-apa design yang korang dah buat dekat sini.

Step 3 - Add & Edit Text

Korang jugak boleh tambah text dekat gambar korang tu. Tapi kalau korang rasa tak nak boleh je nak skip step ni.

Step 4 - Place Order

Last but not least semestinya place order. Dah siap semua boleh la korang proceed untuk bayar.


Senang je kan website ni? Tak pening kepala nak fikir. Kalau korang nak design sebagai hadiah tapi macam takde idea nak buat macam mana, korang boleh tengok senarai dalam Gifts ni. Dekat sini dah senaraikan hadiah yang korang boleh buat based on gender ataupun occasion. Lagi senang kerja korang.


Kalau korang nak buat tempahan secara banyak pun boleh jugak dekat sini. Boleh la korang design non woven bags untuk letak doorgift korang ataupun button badges untuk family korang pakai masa kenduri kahwin nanti.


Iza pun dah tak sabar nak order untuk diri Iza sendiri. Nanti Iza update apa yang Iza order ok?

Jom check out website Printcious dekat sini:


Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. Boleh try gak ni, nak print bagi cikgu sekolah. Saja nak tambah kan koleksi printed mug cikgu cikgu. Hahaha

    ReplyDelete