Barang Apa Tu? | Hilangkan Masalah Penghadaman Dengan Iviora Moringa BioEnzymes

By Izaramli - January 16, 2019

Assalamualaikum.

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan korang minumam kesihatan dari Iviora iaitu Moringa BioEnzymes. Kalau korang follow Instagram Iza mesti korang ada perasa video ni:


So hari ni Iza akan share review penuh Iza. Masa mula-mula dengar berkenaan minumam kesihatan ni Iza terus tertarik nak cuba sebab Iza memang selalu ada masalah nak hadam makanan dan membawa kepada sembelit.


Sini Iza senaraikan kebaikan Moringa BioEnzymes yang korang pun patut tau:

1. Diperkaya dengan 17 enzim pencernaan untuk pencernaan yang sihat
2. Kaya dengan Phytonutrients complex
3. Tinggi dengan pH badan semimbang dan beralkali
4. Tinggi dengan ORAC dan antioksida
5. Dipertingkat dengan 2 jenis sistem detoksifikasi
6. Membantu meneutral dan membuang toksin dalam badan melalui urin
7. Melancarkan pembuangan air besar
8. Menggalakkan penyerapan nutrien dan menghantar ke seluruh sel dalam badan
9. Menggalak dan menguatkan kitaran sistem imunisasi
10. Membantu meningkatkan tenaga dan stamina
11. Dipertingkat dengan khasiat dan penyembuhan badan dan minda
12. Membantu menggalakkan kesihatan kulit
13. Kaya dengan nutrisi untuk bayi, ibu mengandung dan ibu yang menyusukan anak


Banyak kan kebaikan Moringa BioEnzymes ni? Tu yang buat Iza tambah berminat nak try tu. Lagipun Moringa BioEnzymes ni tak ada pewarna tiruan. Warna hijau tu datangnya dari daun Moringa tu sendiri. Moringa BioEnzymes tak ada bahan pengawet, tak mengadungi haiwan dan bebas kafein. Bahan-bahan yang digunakan semuanya bahan natural dan mengandungi bahan beralkali which sangat bagus and selamat untuk kita consume. Selain tu, Moringa BioEnzymes jugak bebas laksatif atau nama lainya julap which means korang takdela rasa sakit perut sampai selalu nak ke toilet je bila minum ni. Jangan risau ok?


My Review

Masa mula-mula consume tu agak mencabar jugak la nak minum sebab warna dia hijau betul. Tetiba teringat pulak dengan supplement yang Iza pernah makan sebelum ni and rasa yang agak kurang menyenangkan. Tapi minum Moringa Bioenzymes ni takdela teruk sangat rasa dia. Still acceptable. Ada a bit rasa macam masam-masam orange gitu. Bau dia pun tak kuat sangat. Just bau macam herbal sikit la. Tekstur dia pulak susah sikit nak larut so kena kacau lama sikit dalam air sampai dia betul-betul larut.


Iza dah consume Moringa Bioenzymes ni lebih kurang 2 minggu. Mula-mula Iza ambil 2 sachet 1 hari, tapi sebab Iza breastfeeding, anak Iza pulak yang lawas beriyanya. Kalau korang tak confident boleh refer dengan doktor dulu ya sebelum consume. So Iza ambil 1 sachet 1 hari.


Sepanjang Iza consume Moringa BioEnzymes ni so far so good. Kalau biasa nak membuang tu ambil masa almost 1 week tapi boleh la dalam seminggu tu 2 kali which Iza rasa not bad la. Dia takdela buat Iza rasa asyik nak membuang je. Biasa lepas consume angin memang confirm banyak betul keluar. So perut pun akan rasa lebih lega. Kalau kadang-kadang makan banyak sampai rasa perut kembung tu Iza akan consume cepat.



Iza memang suggest korang try Moringa BioEnzymes ni. Especially yang ada masalah macam Iza or maybe korang ni jenis selalu makan lewat malam. Bila korang consume Moringa BioEnzymes korang tak perlu risau dah makanan tu hadam lambat.


Anyway untuk korang yang nak try Moringa BioEnzymes ni, Iza ada berita baik untuk korang. Ada 5 gift sets Moringa BioEnzymes Iza nak bagi kat korang which each set tu include dengan Iviora Transparent Pouch, 2 Product Sachets dan RM 10.00 Discount Voucher (kesemuanya bernila RM 50.00 / gift set include postage). Cara dia senang je. Korang just PM facebook page Iviora Malaysia (link dekat bawah) dan mention “I want FREE BioEnzymes Gift Set, IzaRamli2019”. Senang je kan? Siapa cepat dia dapat ok?


Untuk maklumat lanjut korang boleh check out link dekat bawah ni:

Website: www.iviora.com
Facebook: Iviora Malaysia
Instagram: @ivioramalaysia
Harga: RM 176.00

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments