Makan Apa Tu? | Eng's Popcorn Jadi Punca Gemuk

By Izaramli - February 11, 2019

Assalamualaikum.

Hari ni Iza nak share dengan korang antara makanan yang buat Iza gemuk. Thanks to my lovely best friend, Aihan yang sudi bagi kita rasa. Haaa. Makan manis memang punca gemuk kan? Tapi manis Eng's popcorn ni buat tak boleh resist.


Actually kawan baik Iza sendiri pun dia beli sebab dia suka makan. Sekali dia terjebak nak jual popcorn tu sebab sedap sangat. Dengan Iza sekali terjebak sampai repeat beli dengan dia.


Eng's popcorn ni homemade tau and popcorn ni jugak produk muslim. So tak ada keraguan untuk korang tak beli. Yang pastinya bila korang beli mesti korang akan repeat order punya. Iza tak tipu ok.


Apa yang best lagi popcorn ni rasa dia lebih kurang macam popcorn mahal tu. Alaaaa. Takkan korang tak tau kot kan? Lepas tu caramel dia memang tak kedekut langsung. Biasanya kalau kita beli popcorn even popcorn kat wayang tu pun takkan  rata tau caramel tu. Kadang-kadang kalau makan mesti tinggal yang tak kena caramel tu. Tapi Eng's popcorn ni tak ada 1 pun yang tak kena caramel. Semuanya, setiap biji popcorn tu bersalut caramel. Memang kalau makan tak tinggal sebiji pun popcorn.



Tapi Iza nak ingatkan jugak. Makan popcorn ni memang sedap sangat sampai rasa macam tak nak share dengan siapa-siapa. Jangan macam tu ok? Nak gemuk, kita gemuk sama-sama tau. Lagipun makan ramai-ramai lagi seronok nak-nak pulak bila tengok bola ke, drama korea ke. Untuk korang-korang yang nak buat majlis and nak sediakan goodies popcorn ni dah sesusai sangat la kalau nak jadikan goodies siap dengan packing sekali.


So kalau korang dah terliur and berminat nak order, korang boleh check out kawan Iza ni. Bukan setakat boleh pos, boled COD lagi tapi COD area Johor je la eh. Dia ni agent Eng's popcorn, so don't worry.

Harga:
Biggie (650g) - RM 25.00
Minnie (300g) - RM 15.00
Baby (150g) - RM 8.00

Instagram:

Whatsapp:

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: Popcorn were sponsored by my friend. My review are all honest after trying the food.)

  • Share:

You Might Also Like

10 comments

  1. penuh caramel eh sebiji sebiji tu. geram je tengok

    ReplyDelete
  2. Wow looks so delicious and it's so affordable I'm gonna grab some for movie sessions at home.

    ReplyDelete
  3. Sedapnya! Semua bahagian popcorn salut caramel memang sedap la mengunyah.nanti nak order la

    ReplyDelete
  4. wow,keemasan yg melampau! penuh dgn caramel, saya suka saya suka. haha benda2 yg ada caramel ni mmg saya suka. harga pun berpatutan, in shaa Allah akan try :) btw done follow :)

    ReplyDelete
  5. Macam Garret Pop Corn ke? Sedap ni. Lagi murah beli yang local ni kan. Sama je rasanya. Bella pun suka popcorn yang manis semua bijik2 dia. kalau beli yg tawar tu tak puas hati makan. Hehe

    ReplyDelete
  6. Popcorn ni mcm pernah makan lah.. Beli kt petronas dulu.. Sedap.. Rasanya tak kedekut.. Memang cukup la senang kata . Pulak tu bulat2 isi nya. Hahha

    ReplyDelete
  7. Aci tak kalau nak seludup popcorn nie dalam panggung wayang ? Hahahaha. Murah lah hrga dia yg besar tu. boleh tahan seminggu. Or mungkin dalam masa 3 hari dah habis. Hahahaha.

    ReplyDelete
  8. You know what? Rawlins suka tengok your pictures - sangat beautifully angled and very progessional. Ada professional photog ke? Best giler your pictures.

    ReplyDelete
  9. Uish, jangan main-main popcorn jadi punca gemuk. Hahaha addiction to yummy snacks to its best side effect. Hahaha Yana dulu pernah ketagih jugak makan snacks macam ni habis dalam masa sebulan gained 2kg...

    ReplyDelete
  10. Caramel popcorn mmg kesukaan ank2 mouse mommy, pantang nampak ni! Mmg boleh menggemukkan ni. Makan berpada-pada...

    ReplyDelete