Barang Apa Tu? | Kitsui Makanan Tambahan Yang Boleh Dipercayai

By Izaramli - February 07, 2019

Assalamualaikum

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan korang produk yang Iza baru je cuba dari jenama Kitsui. Korang pernah dengar tak jenama ni? Sebelum Iza cerita apa khasiat yang korang boleh dapat dari produk ni, Iza cerita sikit apa tu Kitsui.


Kitsui ni sebenarnya produk keluaran syarikat Gemini Beauty Resources (M) Sdn. Bhd yang ditubuhkan pada tahun 1996 oleh sekumpulan nutritionists. Pada asalnya mereka ni cuma buat khidmat kaunseling nutrisi untuk merawat pelbagai keadaan kesihatan. Disebabkan produk bernutrisi ni mempunyai permintaan yang tinggi maka mereka ni berusaha untuk ke arah tu pulak. Dengan tu terciptanya produk Kitsui yang diilhamkan oleh alam semula jadi, menawarkan pelbagai jenis ekstrak dan bahan semulajadi yang berkualiti dari seluruh dunia. Produk Kitsui ni bertujuan untuk menawarkan keselamatan yang paling terjamin bagi kesihatan dan kesejahteraan produk semula jadi yang berkesan, disokong pulak dengan nasihat dan maklumat terbaik.

Produk Kitsui ni ada banyak sebenarnya tapi Iza nak share dengan korang 2 yang termasuk dalam ketegori kesihatan (Health) Iza baru je cuba baru-baru ni.

KITSUI WOMAN SECRET


Dirumus dengan kacip fatimah (Labisia Pumila), manjakani (Quercus Infectoria), sirih (Betel Pepper) dan kolagen.


Antara kebaikan Woman Secret:

  1. Membantu mengurangkan masalah keputihan dan menghilangkan bau badan yang tidak menyenangkan
  2. Memperbaiki kitaran dan mengurangkan kesakitan haid
  3. Memberi tenaga dan mengurangkan sakit kepala
  4. Membantu mengatasi masalah kemarau
  5. Membantu memperbaiki sistem pertahanan dan sistem imun dalam badan
KITSUI PURARIA B-UP


Mengandungi peach, Pueraria Lobata, kacip fatimah (Labisia Pumila) dan halba (Fenugreek).


Antara kebaikan Puraria B-Up:

  1. Menganjalkan payudara yang kendur dan leper
  2. Untuk payudara yang lebih bulat
  3. Peredaran darah yang lebih baik di payudara
  4. Membentuk semula lekuk badan terutamanya pada pinggul dan payudara
  5. Membantu mengimbangi saiz payudara
Cara Pengambilan Produk
Bancuhkan kedalam 150 mL air. Tak kisah korang nak guna air biasa, air suam atau air sejuk. Kalau Iza, Iza suka campurkan dalam air sejuk sebab rasa both produk ni macam smoothie sikit. So sedap nak minum bila sejuk. Tapi terpulangla pada korang. Pastikan produk betul-betul larut dalam air. Iza recommend korang guna shaker.


Untuk pengambilan produk Kitsui ni korang kena make sure minum air 2 - 3 liter 1 hari tau untuk dapatkan kesan terbaik. Kalau korang ada makan ubat dari klinik atau hospital, disarankan untuk korang jarakkan masa selama 5 jam. Kalau korang ada ambil jamu tau supplement, disarankan untuk jarakkan masa selama 2 jam. Untuk ibu mengandung atau menyusu, korang hanya boleh amalkan Kitsui lepas kandungan atau baby korang lepas 4 bulan. Korang boleh amalkan Kitsui ni lepas sarapan ataupun sebelum tidur tapi lagi better sebelum tidur sebab penyerapan waktu malam lebih tinggi. Apa-apa pun kalau korang ada masalah kesihatan lebih baik korang refer dengan doktor dulu ya sebelum ambil apa-apa produk.


Nota penting:
Korang kena ingat tau, Kitsui bukan ubat. Pengambilan Kitsui tak boleh mearawat sakit pun sebab Kitsui ni cuma makanan tambahan yang korang boleh amalkan sebab ada benefit macam yang Iza cakap kat atas tu. 

Kalau korang nak cuba korang boleh check out details dekat bawah ni:

Harga
RM 38.90 (15 sachet/box)

Online / In Store

Website

Facebook

Instagram

#1 Jenama Terunggul Di Hati Pengguna

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *
(Disclaimer: All the products was given to me for review.)

  • Share:

You Might Also Like

20 comments

  1. honestly nisa pun consume produk dari kitsui ni!
    tapi jenis yang lain laaa..
    nak beli yang macam u kongsikan ni, segan pulak. hoho hoo

    ReplyDelete
  2. Bagusnya kitsui dapat stabilkan imunisasi badan. Bagus dihadiahkan kepada mak dan kakak ni, Baru diorang sihat selalu.

    ReplyDelete
  3. Banyak juga kebaikan yang terkandung didalamnya kan.. Lagi lagi untuk penjagaan kesihatan. Boleh la cuba tanpa ragu ragu. Harga yang ditawarkan pun tak la mahal. Mampu dibeli la orang kata.

    ReplyDelete
  4. first time dengar! bagus untuk wanita ni, basic knowledge juga utk lelaki kalau dah kahwin ke apa bukan? thank you ya for sharing!

    ReplyDelete
  5. I pernah dengar pasal kitsui ni but hari nak try but ragu ragu pulak tentang keberkesanannye. Maybe I should give it a try?

    ReplyDelete
  6. Biasa dgr products kitsui tp tk pernh mencuba.. Pelbagai khasiatnya.. TQ for sharing your experience using this product

    ReplyDelete
  7. first time tau pasal product ni. even though bukan produk utk lelaki, tapi in shaa Allah akan share dengan mak & kakak pasal produk ni. :)

    ReplyDelete
  8. Famous kan jenama kitsui ni.airah terigin jugak nak try sebab baca banyak review dia

    ReplyDelete
  9. Kitsui products are really good I've tried it myself personally, after your recommendation I think I'll try out the Woman Secret.

    ReplyDelete
  10. Ramai pakai produk ni dan say good.. Memg bagus pun sebb nad sendiri dah cuba. Nad ambil whitenong dan pimple. .Memg elok je muka. .Hehwhe. .

    ReplyDelete
  11. Iza, rasa-rasa if I ambik Kitsui variasi ni kan. I jadi sexy lelebih tak? Hahaha. Anjal montoks gittewwwww. Tapi kan takut susah pakai baju saiz S tau, sebab saiz S pny bust kecik jewwww. Hahaha. Tapi still lagi suka besar. LEL.

    Lelaki tolong skip komen ni.

    ReplyDelete
  12. makanan tambahan sekarang ni memangs angat diperlukan ..apatah zaman sekrang ada macam2 penyakit dan juga badan kita juga perlukan suplemen. Kasang2 kerja banyak memang penat, kulit kusam dan pelbagai lagi...so lps ni blhla try kitsui pulak...

    ReplyDelete
  13. Harganya berpatutan dan senang nak diperolehi. So ladies, jangan bagi alasan susah nak menjaga diri kan. Kesihatan dalaman dan luaran penting untuk semua kan.

    ReplyDelete
  14. Harga produk Kitsui memang berbaloi. Lagipun senang nak dapatkan. Dulubada juga consume prosuk Kitsui .Penting untuk kita jaga kesihatan dalaman kan

    ReplyDelete
  15. Banyak betul manfaat consume supplement kitsui nie ya untuk wanita. Boleh lah recommend kan dekat kwan2 yg ada masalah dalaman. Plus, mudah je nak consume supplement nie nampaknya.

    ReplyDelete
  16. produk baru kitsui eh. mak BBL memang pengguna tegar Kitsui ni. hujung bulan selalu mak kirim beli barang kitsui kat watsons. alhamdulilah masih cantik & kulit maintain bila selalu amal kitsui

    ReplyDelete
  17. wow.... this is a good product... now i can buy this as a gift for my Muslim friends!! can't wait to check this out!!!

    ReplyDelete
  18. Oh produk untuk wanita rupanya Kitsui ni. Btw ramai jugak kawan-kawan dok promte dan guna produk ni.

    ReplyDelete
  19. Just bought one! Thanks for the sharing! Can't wait to see the result..pray for me guys❤

    ReplyDelete
  20. Boleh consume time period tak?

    ReplyDelete