Makan Apa Tu? | Tak Tau Nak Masak Apa? Jangan Risau, Master Pasto Ada

Assalamualaikum.

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan korang untuk peyelesaian masalah tak tau nak masak/makan apa selama hari ni. Makanan segera terbaru dari Master Pasto!


Haa. Pernah dengar tak? Mesti tak pernah kan? Master Pasto yang diasaskan oleh Lioco Food Sdn Bhd ni menyediakan makan yang sedia di makan secara online. Buat masa sekarang dorang ni dah ada spaghetti segera dalam 3 pilihan rasa iaitu Spaghetti Bolognese With Chicken, Spaghetti Aglio Olio With Chicken dan Spaghetti Mushroom Cream Sauce. 




CARA PENYEDIAAN


Cara nak sediakan kesemua spaghetti ni mudah sangat and dah ada step-by-step dekat belakang kotak. Spaghetti ni dah masak dan siap-siap masuk dalam flexi pack,so tak perlu nak simpan dalam peti ais pun, tak perlu nak cairkan kan or what so ever. 


Korang boleh guna 2 cara untuk panaskan iaitu dengan menggunakan air panas atapun dengan menggunakan microwave. Tak perlukan masa lama pun, korang cuma perlukan 3 minit je untuk sediakan. Tapi untuk microwave kalau ikutkan dia letak 1 minit je, tapi Iza cadangkan korang buat 3 minit jugak kalau korang nak spaghetti korang lebih panas.

TEKSTUR DAN RASA




Memandangkan spaghetti yang disediakan ni dah masak, korang takdela risau kalau tak cukup panas pun. Bagi Iza tekstur spaghetti dia just nice. Tapi bagi orang yang sukakan spaghetti yang lebih lembut mungkin akan tak berapa suka. Jadi Iza cadangakn kalau korang panaskan guna air panas and biarkan lama sikit. Wap air yang terhasil dalam flexi pack tu akan buatkan spaghetti tu lebih lembut. Kalau korang guna microwave pulak, korang boleh letak secawan air kosong sebelah dengan pinggan yang ada spaghetti korang tu dan panaskan sekali.




Untuk rasa memang Iza a bit kagum. Iza tak sangka makanan segera macam ni boleh rasa sedap macam kat kedai. Antara ketiga-tiga rasa, Iza suka Spaghetti Bolognese With Chicken dan Spaghetti Mushroom Cream Sauce. Memang personal favourite Iza, rasa masam, manis dan masin dia memang cukup. Untuk Spaghetti Aglio Olio With Chicken tu pulak pun sedap tapi bukan favourite sebab dia pedas. Iza kalau pedas ni memang kurang sikit. Tapi paling best spaghetti ni tak ada perasan tiruan tau.

OVERALL

So bagi Iza korang memang patut cuba spaghetti segera ni. Memang senang sangat nak sediakan dan kenyang jugak. Mula-mula Iza tengok spaghetti dia macam tak cukup je untuk Iza sebab pack dia kecik je. Tapi bila dah keluar dan panaskan rupanya cukup je untuk makan sorang. Apa-apa pun korang jangan risau sebab spaghetti segera ni halal. So tak perlu ragu-ragu nak cuba.

Kalau korang teringin nak cuba, korang boleh check out details dekat link bawah ni ok?

Website

Instagram

Facebook

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: All products were sponsored by Master Pasto. All my reviews are honest after testing the products.)

Comments

  1. Senang gila kalau simpan sebarang dua makanan ni kat rumah. Kalau time2 x dan masak tu, grab and heat je kan. Dah la nampak sedap je plak tu.

    ReplyDelete
  2. looks so convinience.. i guess everyone love this.. i'm going to try to cook it

    ReplyDelete
  3. simple and easy to cook, maybe my kids will like it. but got to try the taste first as not sure they like the taste or not. need to find this brand in market soon.

    ReplyDelete
  4. Antara 3 jenis Master Pasto tu kita paling suka adalah Spaghetti Bolognese sebab dalam tu ada ketulan daging ayam dan rasa kuah yang pekat senang nak sediakan...

    ReplyDelete
  5. Memang mudah. Dah pernah beli dan makan. Rasanya pun ok. Sesuai utk menjimatkan masa sebab guna air panas je. Betambah malas la I nanti. Hahahaha

    ReplyDelete
  6. Kenapa kenapa kenapa master pasto ni di mana-mana. How nak diet nih! Hahahaha. Serious nak try beli time bulan puasa nanti. Cepat masak time sahur sbb suka makan berat time sahur jugak~

    ReplyDelete
  7. Saya dah cuba spaghetti master pasto ni. Sedap! Satu hidangan tu siap boleh kongsi 2 orang makan. Kalau rasa nak makan sangat2 spaghetti tapi time tu tiba mood malas, ini la yang jadi pilihan heeeee

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  8. Setuju sangat dengan tajuk tu. Memang pilihan yang bagus untuk makan. Rawlins pun suka sebab senang nak dimasak especially time overtime.

    ReplyDelete
  9. Ni akan di jadikan stok kecemasan dikala kecemasan. Manalah tau tetiba ada tetamu yang datang. Hidangan macam ni memang sangat membantu. Cepat dan sedap.

    ReplyDelete
  10. produk ni tengah viral ke sekarang? nampak ramai betul orang up kat timline facebook..lagi-lagi yang travel ke negara bukan islam. elok sangat bawa bekal makanan ni senang nak makan bila lapar. student pun sesuai jugak beli.. harga murah je tu

    ReplyDelete
  11. Master Pasto Ready-To-Eat sounds like a good idea for quick meal anytime anyday. nak try it out one day la. hope to get it at the supermarket near me

    ReplyDelete
  12. Memang sedap kan? favourite Diah aglio olio sebab pedas dia tu. anak-anak mesti la makan bolognese dan carbonara. memang bagus dan kena simpan buat stok Master PAsto ni. agak-agak malas terus panaskan je

    ReplyDelete
  13. Hehe iza ni, macam tahu2 je emi jenis yg liat sket bab masak. Especially menu yg complex sket. ini kalau dh beli benda alah ni memang emi buat stok banyak2 la cerita dia.

    ReplyDelete
  14. Senangnya bila ada instan pasta ni. Senang le kalau malas nak masak, tak payah renyah-renyah nak siapkan barang-barang untuk buat satu hidangan sahaja

    ReplyDelete
  15. Senang dan pantas kan.. senang kakau nak bawa pergi travel. Sgt convenient apatah lagi spaghett ni mmg fav keluarga

    ReplyDelete
  16. Master Pasto buat kerja jadi mudah dan tak buang masa. Kalau nak bawa pergi travel memang sesuai sangatlah

    ReplyDelete
  17. wah begitu mudahnya! dan begitu jimatnya masa dan tenaga! terliur tengok spaghetti aglio olio with chicken tu. dah lah memang minat dengan spaghetti aglio olio. tak sabarnya nak cuba!

    ReplyDelete
  18. Cream mushroom tu nampak sedap dan mesti kanak-kanak suka jugak!

    ReplyDelete
  19. W'salam Iza..
    Nampak sedap, mudah pula disediakan, memang best simpan spaghetti Master Pasto sebagai stock..

    ReplyDelete
  20. peergh mudah yang amat. senang kalo nak bawa jalan2 ni =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts