Ada Apa Tu? | Parti Hari Jadi The Butterfly Project Ke-6 Ibarat Di Taman Bunga

By Izaramli - June 21, 2019

Assamualaikum

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan korang suasana Parti Hari Jadi The Butterfly Project yang ke-6 yang Iza dapat join last few months. Parti hari jadi yang mengumpulkan sebahagian daripada ahli The Butterfly Project.


Last April on 27th The Butterfly Project mengadakan parti harijadi yang dipenuhi  dengan 100 ahli The Butterfly Project. Meriah betul masa tu especially masa beratur nak daftar nama. Parti hari jadi tu diadakan di Vilej Damansara Event Space. Masuk-masuk je dah rasa macam masuk taman bunga. 



Iza kalau pergi event Iza mesti excited nak tengok deco makanan dia and ofcourse jugak la tak sabar nak makan makanan yang cantik-cantik tu. So this party Tammy memang hire the best catering for this party sebab food deco dia memang superb! All the foods from JOM PARTY nampak sedap sangat sampai rasa tak nak sentuh sebab it's too pretty and too instagrammable. 



Antara menu yang disediakan during party tu ialah Pie Tee, Mini Chicken Burger, Mini Chicken Pie, Assorted Sandwich Platter, Assorted Dimsum, Siew Mai and Mini Pao for appetizer. For main dish pulak ada Pasta Salad with Mix Nuts and Roasted Chicken. Dessert dia pun boleh tahan banyak jugak, ada Mini Flower Fruits Tarts, Mini Fruits Pavlova, Lemon Curd Cake Slices, Brownies and Butterfly Cream Cake Swirl with Butterfly Fondant. Last but not least, drinks JOM PARTY sediakan Lemonade with Mint and Ice Lemon Tea



For the taste Iza tak nak cakap panjang because all the foods taste good. Sedap and boleh repeat banyak kali sebab it came in small portion. So memang boleh rasa semua la. I really love dim sum so memang dim sum la Iza paling banyak repeat. Good job JOM PARTY!



During the party, T-STICK MALAYSIA pun ada open booth untuk all Butterflies cuba teh dorang. The best part is, all of us dapat 1 box of our own choice of tea untuk bawak balik and cuba sendiri dekat rumah. Cool kan? Tapi ada yang lebih cool sebab kalau korang nak tau, T-STICK MALAYSIA ni bukan teh biasa tau yang pakai uncang macam kain tu. Nama pun stick kan? So uncang dia pun dalam bentuk stick jugak and who need spoons? 


Untuk bawak balik Iza pilih Fruity Forest Tea. Iza tak expect pun bau dia sangat wangi and best. Memang bau fruity sangat. Iza suka campurkan dengan madu bila minum so rasa la manis-manis madu sikit bila minum. Tapi kalau korang nak lagi best, boleh try mix dengan air laici dalam tin tu. Memang terbaik sebab Iza dah cuba masa bulan puasa hari tu. Still boleh rasa fruity dari teh T-STICK MALAYSIA walaupun dah mix dengan air lain.


So the party start with kata-kata dari Tammy sendiri as she the founder of The Butterfly Project. At this time Tammy dah turun berat badan and she looks so stunning. Maybe lepas ni nama blog dia dah boleh tukar, bukan Plusizekitten sebab dia bukan lagi plus size. Anyway during her speech, Tammy ada cakap tak it's not fair bila birthday The Butterfly Project we should wish her. Tammy nak this celebration is to celebrate all the Butterflies which buat Iza rasa macam awww, Tammy is so sweet. She is the pillar for The Butterfly Project and among all dia still nak share with everybody. Masa tiup lilin lepas nyanyi lagu Happy Birthday tu terasa macam I'm belong with them. Thanks Tammy!


So birthday party continue dengan performance dari JOANNE KAM POH POH, Malaysia's queen of comedy. To be honest Iza memang tak pernah dengar tentang JOANNE. Ni first time Iza dengar nama dia. Bukan senang tau nak jadi stand up comedian tapi she made it. No wonder la dia Malaysia's queen of comedy. Lawak dia sangat bersahaja, walaupun ada part-part yang macam sensitive sikit tapi memang kena dengan apa yang dia nak sampaikan. Tak kering gusi kitorang satu hall.


Parti harijadi dah macam taman bunga jadi tak lengkapla kalau tak ada flower crown. This is part of activity yang kitorang buat jugak haritu dengan tunjuk ajar dari AVANTGARDE BLOOMS. Bunga-bunga yang dorang sediakan cantik-cantik semua sampai tak tau nak guna mana satu. Masa demo buat flower crown tu nampak macam senang je tapi hakikatnya perlukan tahap kesabaran dan kekreatifan yang tinggi.



Sementara kitorang tengah struggle tu parti diteruskan dengan ucapan dari YVES ROCHER yang menjadi sponsor terbesar untuk parti kali ni. Kebetulan pulak YVES ROCHER pun nak celebrate birthday untuk yang ke 60 tahun. Iza pernah pakai product YVES ROCHER ni. Produk memang best. Yang pastinya tak ada bahan-bahan chemical yang tak elok which is very good.



Dalam berborak-borak sambil makan sambil tangan sturggle buat flower crown, finally siap jugak flower crown Iza. Walaupun rupa dia tak seberapa tapi jadila nak acah-acah berangan pakai flower crown dekat taman bunga. Barulah boleh bergambar dengan belon-belon cantik dari BLOSSOM BALLONS. Belon ni biasa la. Dekat mana-mana majlis biasanya memang akan ada belon tapi BLOSSOM BALLONS ni ada belon signature dia which is belon yang ada macam bunga dekat dalam belon. Sumpah cantik dan unik sangat. Semua orang berebut nak ambil gambar dengan belon tu.




Parti pun berakhir dengan sesi bergambar beramai-ramai. Iza pun sempat jugak berselfie dengan orang-orang yang Iza selalu jumpa bila pergi event and jugak orang-orang yang Iza baru jumpa masa parti hari jadi tu.

Banyak jugak doorgift yang kitorang dapat bawak balik hari tu especially rantai bentuk hati dari THE BUTTERFLY PROJECT yang Tammy hadiahkan untuk semua orang.


Gift box untuk setiap orang dari YVES ROCHER yang ada few products untuk Iza cuba, siap dengan ada label nama yang dihias bunga dari AVANTGARDE BLOOMS lagi.


Ada macaroon sedap dari MACAROONS BY MEDELEINE. Anyway, macaroon ni handcrafted tau.



Ballon stick yang cantik and kena dengan tema The Butterfly Project dari BLOSSOM BALLONS.


Last but not least cupcake untuk setiap orang tiup lilin masa nyanyi lagu hari jadi dari JOM PARTY.


Iza harap tahun depan dapat join lagi parti hari jadi The Butterfly Project ni. Ni buat pertama kalinya Iza join. Sanggup tu turun KL dari Pahang sebab nak join parti hari jadi ni. Sebenarnya bukan apa, masa ni la kita nak hang out dengan blogger-blogger yang dah lama and boleh jumpa kawan-kawan lain yang kenal masa pergi event. Jumpa dorang bukan selalu, semuanya contact through media social. So bila ada parti macam ni boleh cerita panjang and share macam-macam.


Sejujurnya The Butterfly Project banyak sangat bantu Iza belajar sepanjang Iza dari part time blogger sampai la dah jadi full time blogger. Orang kata jadi blogger ni untung sebab dapat macam-macam, dapat duit semua. But you have to know, it's not easy. Menulis tu senang, tapi to create content yang orang berminat nak baca tu susah. I took more than 1 hour just to write a blog. This entry took days. Sebab bila rasa buntu tak ada ada idea nak menulis, stop and sambung hari lain. Tu belum masuk edit gambar dan sebagainya. Most of it I learned from The Butterfly Project. Cara penulisan, isi yang perlu ada and macam-macam lagi. Thanks to Tammy yang selalu bagi peluang dekat Iza untuk review some of the good products.

So that's the end of it. Thank you for your time reading this. Kalau korang berminat nak join The Butterfly Project, you are free to join. Do check out below links untuk semua sponsors and brands yang terlibat masa parti hari jadi The Butterfly Project:

THE BUTTERFLY PROJECT

YVES ROCHER

JOM PARTY
IG - @jomparty

AVANTGARDE BLOOMS

BLOSSOM BALLONS

T-STICK MALAYSIA
IG - @tsticksmy
FB - @tsticksmy

JOANNE KAM POH POH

MACARONS BY MEDELEINE

Thanks for reading. Till we meet again and HAPPY BIRTHDAY THE BUTTERFLY PROJECT.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: Event and products are fully sponsored by The Butterfly Project, Yves Rocher, Jom Party, Avantgarde, Blossom Ballons, T-stick Malaysia, Joanne Kam Poh Poh and Macaroons by Medeleine)

  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. Manisnya theme ni. Tutu Skirt tu pun manis nampak feminin je. Butterfly Project selalu la mengadakan parti hari jadi yang best. Rantai tu so cantik. Suka bentuknya itu.

    ReplyDelete
  2. bestnya, tak pernah lagi berkesemptan ke party mcm ni. EH tema dia soft je. Nice !

    ReplyDelete
  3. Tema dan deko sangat menarik, semoga happy selalu. Makanan pun sedap2 juga :)

    ReplyDelete
  4. Cantiknya theme deko dia.. rasa macam sangat cantik dan sesuai untuk birthday party mcam ni. Rasa macam ceria dan colorful

    ReplyDelete
  5. sweet nyer majlis ni, iza. sgt cantik suasana nyer...
    bunga-bunga tu yg menarik perhatian aida.
    gift nyer terbaik! sgt menghargai ahli yg hadir dan terus membara utk join any project organize by p.butterfly nanti.

    ReplyDelete
  6. sweet.. suka colour pastel2 cenggini... sesuai ngan angels

    ReplyDelete
  7. fuhhh terliur tengok menu dia, semua sedap sedap! Decoration party pun cantik sangat, sesuai dengan wanita cantik. Sis looks pretty too!

    ReplyDelete
  8. wan cantiknya siap berbunga-bunga lagi macam taman, seronok la siapa yang attend event ni, persis puteri masing-masing ye. harap lepas ni butterfly open untuk blogger lelaki jugak. kami pun nak merasa special. eh

    ReplyDelete
  9. Bestnya jlin butterfly projwct event. Warna yang dililih kali ni nampak cantik dan soft. Yela kaler link kan. Masing2 nampak cantik macam puteri pulak. Makanan pun nampak sedap. Memang havoc lah event ni

    ReplyDelete
  10. Beautiful and nice Butterfly party! Have a fun gathering with all butterflies together! Have fun and enjoy!

    ReplyDelete
  11. Cantiknya party macam ni. Penuh pastel colour. Syira suka tema macam ni. Dekorasi pun lawa.

    ReplyDelete
  12. jelesnya tengok parti butterfly ni..nak sanagt join tapi tak boleh lagi..ada anak kecik yang tak boleh ditingal algi..ehhee..comel sungguh dekorasi dia..makanan semua kiut je

    ReplyDelete
  13. I love all ladies parties, all the feminine decor and food make me feel like spoilt princess :)

    Cara Nak Install Dan Guna Google Analytics DiBlog Wordpress

    ReplyDelete
  14. Event Butterfly Project memang sis tengok, tak pernah mengecewakan, cantik dan happening. Memang teringin nak join tapi masih belum ada peluang lagi, asyik clash je dengan krja sis

    ReplyDelete
  15. CReative theme. Betul. Susahnya nak konsisten menulis. Sy ni masih mentah lagi. Banyak yg sy tak tahu

    ReplyDelete
  16. Happy Birthday Butterfly Project. Qiss nak pergi sangat event Butterfly ni tapi masih belum berkesempatan. Memang seronok dapat jumpa blogger-blogger cantik ni dan thanks to Tammy sebab banyak mengajar cara menulis blog.

    ReplyDelete