AHA

Skincare Apa Tu? LOVEISDERMA Produk Taiwan Yang Best

By Izaramli - August 16, 2019

Assalamualaikum

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan korang produk yang Iza dapat dari Innovation Biotechnology Ltd. Syarikat yang berasal dari Taiwan ni mempunyai skin range yang dinamakan sebagai LOVEISDERMA. Ni pertama kali Iza dengar brand ni. Tapi bila tengok produk dia nampak macam menarik untuk cuba jadi Iza pun setuju untuk cuba.


UV Sheild SPF 50***

Sunscreen penting tau untuk semua orang especially kalau korang memang jenis berjemur kat luar. Dalam banyak-banyak sunscreen Iza pakai this gonna my best sunscreen. Sebelum ni ada yg the best tapi yang ni memang boleh lawan my previous favourite.


Tekstur dia dia cair and warna dia a bit brownish. Dah macam BB or CC cream pulak rupa dia. Bau UV Sheild ni wangi tapi sangat soft macam bau bunga yang lembut which tak mengganggu pun and sangat best bau dia.


At first Iza masa cuba, Iza ingatkan ada white cast sebab nampak ada putih-putih. Tapi bila Iza ratakan betul-betul sebenarnya bukan white cast tapi lebih kepada sunscreen ni tone up muka Iza and nampak lebih glowy. So nampak warna kulit muka lebih sekata lepas pakai sunscreen ni.


Iza sangat recommend sunscreen UV Sheild ni especially those yang nak sunscreen yang light bila pakai. Cumanya Iza tak pasti kulit sensitif ok ke tak guna sunscreen ni. Dalam ingredient memang ada Titanium Dioxide which sangat gentle untuk sensitive skin tapi dalam sunscreen ni ada fragrance jugak. Maybe boleh cuba dulu kalau tak ok boleh terus stop guna.


B12+ Mandelic Acid Gelly Masque

Masa mula-mula buka kotak terkejut tengok packaging mask ni besar sangat. Berat ok? Gigih buat unboxing haritu. Anyway tekstur mask ni betul-betul macam jelly tau. Bau dia pulak ada sikit menyengat tapi tak lama. So acceptable lagi bagi Iza.


Basically mask ni targeted untuk yang ada masalah jerawat sebab main ingredient dia Mandelic Acid. Apa yang Iza baca, Mandelic Acid ni macam AHA jugak so dia boleh bertindak sebagai exfoliator. No wonder la masa Iza try ada a bit rasa tingling effect tapi tak ada la sampai menganggu pun.


Another good ingredient yang ada dalam mask ni ialah AzeclairTM which boleh control sebum production and boleh jadi skin-brightening properties jugak. Selain tu dia boleh jugak menghalang dari tumbuhnya bakteria yang boleh sebabkan jerawat dan buatkan pori jadi lagi bersih. Korang boleh nampak beza lepas pakai mask ni.


Ada banyak lagi ingredient lain yang best. Korang boleh check out ingredient list tu ok? Cara nak pakai dia, korang kena apply tebal tau mask ni dalam 5mm. Korang agak-agak je la. Then biarkan dalam 20-30 minit sebelum korang buang mask tu and basuh muka. No wonder la bekas dia besar kan?


Overall Review

Both products memang best! Sunscreen UV Sheild tu memang dah jadi my most favourite sunscreen dah sebab Iza sangat suka last effect dia yang ala-ala BB/CC cream tu.


B12+ Mandelic Acid Gelly Masque tu pun best dan unik sebab Iza memula ingatkan dia macam kita pakai sheet mask tak perlu basuh tapi kena basuh and definitely hasil lepas pakai mask ni the best. Cumanya maybe kena buat improvement dekat packaging dengan letak info berapa kali boleh pakai. Sebabkan dia ada Mendelic Acid so recommended guna once or twice a week je. Treat macam korang guna chemical exfoliator or scrub tu.


Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh check out link dekat bawah ni:

Website

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: All products was given to me by Innovation Biotechnology Ltd.. All review are honest and products I’m using might goes well with my skin but not with yours.)

  • Share:

You Might Also Like

20 comments

  1. wow. another product from taiwan.
    mcm bagus ekk, iza.
    packaging nyer nampak simple but elegan.
    and aida peratikan, nowadays, semua dah up guna spf50 ekk.
    bagus. now cuaca panas kan. sgt perlu lah spf yg tinggi.

    ReplyDelete
  2. Interesting. First time dengar brand name ni. Selama ni selalunya bella pakai produk dari korea atau france je sebab sangat sesuai dengan kulit bella. Tapi, bila malas2 tu haha keluar gak breakout. Hmm maybe kalau produk yg sedia ada now dah habis boleh la bella try produk dari taiwan ni pula

    ReplyDelete
  3. Cantikyaa packaging dia. Simple tapi sweet2 gitu. Untuk kulit berminyak ok tak guna sunscreen loveisderma ni? Sbb kulit nur berminyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je pakai. kulit iza combination. so far pakai ok je. memang best!

      Delete
  4. Another nice product. Boleh suggest utk kaki travel yang selalu berjemur guna produk ni nanti. But then kena check sensitivity kulit dulu kan. Kalau ngam dgn kulit kita, itu best 👍🏻👍🏻

    ReplyDelete
  5. first time c this brand of product.. looks nice and ur review is lovely too. maybe can try it out

    ReplyDelete
  6. Nice skincare dari Taiwan.

    Sunscreen dia macam best. Ada bau bau bunga 🌸

    Wahh. SPF 50! Bagus sangat ni. Lagi lamalah boleh protect kulit kita daripada Uv yang merosaklan kulit.

    Done follow sini sekali #79

    ReplyDelete
  7. Makin banyak lah produk kesukaan orang perempuan lepas ni satu lagi daripada Taiwan yang memang kita tahu negara tu suka keluarkan produk kecantikan hehehehe sesuai untuk kulit orang Asia...

    ReplyDelete
  8. Yang pasti para wanita akan menyukai produk ini selepas ini. Kerana kecantikan tidak dapat di pisahkan dengan wanita

    ReplyDelete
  9. untuk kaum perempuan ada banyak jenis produk skincare bagus untuk penjagaan kulit muka. orang lelaki jugak limited sikit variasi penjagaan muka. BBL selalu jugak tengok orang guna produk skincare dari Taiwan, hasil pun bagus jugak. Ala produk Asia mestilah sesuai untuk penduduk Asia kan

    ReplyDelete
  10. Wowwww new produk dari Taiwan. 1st time tahu pasal produk ni. Nampak menarik dan banyak manfaat dia. Orang perempuan dengan skincare berpisah tiada kan. Hehehhe tq sharing produk baru ni.

    ReplyDelete
  11. Wah produk dari Taiwan! Mmg banyak ya produk untuk penjagaan kulit wanita. Jealous pulak saya. Haha untuk lelaki rasanya boleh tak? Saya sendiri sebenarnya kurang dari segi penjagaan muka. Sebab tu makin lama makin teruk muka saya. Haha terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
  12. First time dgr nama produk nie..must try one day..sebab skrg nie kite pn tgah servey2 nk pakai skincare ape yg bagus tuk kulit muka nie..btw thanks iza sharing

    ReplyDelete
  13. oh jarang dengar produk taiwan. biasa dengar yang korea je. bgus jugak features dia tu.

    ReplyDelete
  14. 1st time dengar nama jenama ni.. x prnh try lg. selalu dok dengar yg korea je bnyk.. ni mcm rare sbb dr taiwan... thanks utk info ni iza.. boleh la sis tgk2..

    ReplyDelete
  15. Thank sharing this infor...harap produk ni sesuai dgn kulit....susah nk cari yg sesuai...

    ReplyDelete
  16. tak pernah lagi dengar nama brand ni ..agak menarik juga..suka kaler packaging dia..pink dengan putih...bolehlah cuba satu hari nanti

    ReplyDelete
  17. Tertarik dengan mask tu.. Mcm best ja.. Tpi kalau I.. Takut gak terlupa nak rinse off.. Sebab selalu duk pakai yg sleeping mask tu kan.. Bawak ke tidur

    ReplyDelete
  18. Produk baru suka utk yg sunscreen utk kulit kak jenis kulit kering

    ReplyDelete
  19. Taiwan skincare products, available at the Guardian stores? Would like to check out more on it.

    ReplyDelete