Packaging Baru Kintry Dan Kolaborasi Bersama September Bakes

By Izaramli - July 09, 2020

Assalamualaikum!

Hello readers. Hari ni Iza nak share dengan korang snek kegemaran Iza yang dah pun berwajah baru iaitu dari Kintry.Co. Kalau korang pernah baca sebelum ni Iza pernah review pasal snek ni dekat sini. Snek dari Kintry ni memang sedap dan semuanya berkhasiat tau. Tapi kali ni Iza nak tunjuk dengan korang packaging baru dorang yang super comel dan sangat Malaysian!


WAJAH BARU SNEK KINTRY


Salted Egg Yolk Potato Crisps

Yang ni memang personal favorite Iza. Bukan setakat Iza je, husband Iza pun peminat tegar Salted Egg Yolk Potato Crips ni. Kalau beli ni Iza kena beli dua sebab sorang satu. Hahah. Share tak cukup. Bak kata husband Iza, rasa salted egg dia rich. Memang sedap. Kalau korang baru nak cuba Kintry memang Iza recommend korang try ni.


Cookies

Antara yang korang kena cuba jugak cookies dari Kintry ni. Dekat Kintry ada dua jenis cookies yang korang boleh try which Macadamia Cookies with White Choc Chip dan Oat Cookies with Choc Chips. Both memang sumpah sedap. Tapi paling favorite Iza suka Oat Cookies with Choc Chips sebab dia rasa manis and masin-masin sikit buatkan rasa dia sangat balance.



Granolas

Haa! Kalau korang tak tau granola tu apa, ni la dia granola. Most of it ada kekacang and biasanya granola ni orang makan dengan overnight oats, yogurt, aiskrim atau kalau korang nak makan macam tu je pun boleh. Kalau Iza makan macam tu je kalau tak ada aiskrim sebab overnight oat Iza tak rajin nak buat. Hahah. Makan macam tu je pun sedap tau. Buat kudap-kudap masa tengah tengok drama ke, memang layan. Lagipun base dia memang ada oats so memang healthy pun. Tak serba salah nak makan ok. Untuk granola dari Kintry ni ada empat jenis, Chocolate Hazelnut Granola, Honey Quinoa Granola, Pandan Gula Melaka Granola dan Salted Butter Caramel Granola. Iza punya favorite definitely Pandan Gula Melaka Granola, sebab Iza suka kuih gula melaka atau orang panggil jugak onde-onde. Rasa dia lebih kurang sama.





KOLABORASI BERSAMA SEPTEMBER BAKES

Baru-baru ni Kintry ada buat collab dengan September Bakes dan hasilkan Granookies. Ni adalah hasil gabungan Gluten Free Brookies dari Steptember Bakes dan Granola Buttercream dari Kintry. Nice collab kan? So Granookies ni ada dua flavor which Coconut Gula Melaka Granookies dan Salted Caramel Granookies. Both pun sedap!


Kalau korang jenis suka chocolate cookies this definitely will you favorite. Antara dua tu Iza paling suka semestinya Coconut Pandan Gula Melaka and you know why sebab baru je cerita kat atas. Heheh.



So ada yang terliur ke tengok entry kali ni? Maafkan sis ya. Korang patut cuba tau semua snek dari Kintry ni. Kintry always have a special place in my heart. So go try ok? Untuk maklumat lanjut korang boleh check out link dekat bawah ok?

Website

Instagram

Facebook

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: The products was sponsored by Artisan Kintry Food Company. All my reviews are honest after testing the product.)

  • Share:

You Might Also Like

12 comments

  1. Packaging dia memang A++ la. Comel. Kaler pastel. Favourite sangat tau. Pandai kintry tarik perhatian customer

    ReplyDelete
  2. Eh. Indahnya kejadian cookies dia. Adakah Rawlins pun kena beli dan rasa gak? Nampak gaya kena nie sebab nampak lazat

    ReplyDelete
  3. Sedap lah nampak cookies nya ni. Packaging pun nice je.

    ReplyDelete
  4. Comel nya packaging. Kalau tak tau apa isi dalam pun rasa nak belli gak sebab packaging. Hehehe!

    ReplyDelete
  5. saya suka la packaging baru dia... cantik... saya berminat dengan September Bakes tu...Antara perisa Coconut Gula Melaka Granookies dan Salted Caramel Granookies, may be saya akan pilih gula melaka dulu. ehhh dua dua lahh... hahaha susah2 je pilih.

    ReplyDelete
  6. Wahh nampak sedap2 nya semua ni. Nak try jugak la satu dua.

    ReplyDelete
  7. Tertarik dengan muka depan pakaging dia laaa, sangat mearik perhatian..
    Jual on( aje ek, kat luar ada jual tak, nak juga rasa..

    ReplyDelete
  8. wow I like snacks, must try this next time. Especially the Salted Egg Yolk Potato Crisps which my girl sure love it

    ReplyDelete
  9. Suka sgt hazelnut granola tu.sedap siap berebut dengan anak-anak. Dah masuk cart a few products nak beli

    ReplyDelete
  10. Cantiknya packaging baru dia..semua nampak sedap..memang k mid suka semua perasa tue

    ReplyDelete
  11. wahhh granola pun ada salted egg caramel eh sekarang. Memang tengah in trend salted egg ni. Sama la kita suka makan kosong je sebab malas nak buat overnight oats haha

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap lah cookies-cookies tu semua. Lelagi halzenut granola ty. Haihhhh tergoda kita

    ReplyDelete