Bengkung Mamaway Untuk Ibu Ceaser

By Izaramli - August 15, 2020

Assalamualaikum! 

Hello readers! Finally Iza menaip juga dekat blog ni walaupun masih tengah pantang. So harini Iza nak share dengan korang bengkung yang Iza guna masa Iza tengah pantang ni which from Mamaway. Anyway, untuk pengetahuan korang Iza bersalin ceaser. Nantila Iza share pengalaman bersalin nombor dua ni. 


Masa lepas dah bersalin tu Iza dah terfikir dah, macam mana la dalam pantang nanti dengan tak boleh berurutnya. Tak boleh berbengkungnya. Confirm banyak angin segala la. Tu belum perut part perut yang dah menggeleber lagi. Sedangkan dekat hospital pun dah rasa sakit-sakit badan plus kena stay 3 hari pulak sebab ceaser. Sekali rupanya bengkung Mamaway ni boleh jugak pakai untuk orang yang bersalin ceaser. Lega bila person in charge Mamaway yang contact Iza untuk review bengkung ni bagitau boleh pakai. Balik rumah memang Iza terus pakai la citer dia. 


NANO BAMBOO POSTNATAL RECOVERY & SUPPORT BELLY BAND 
  1. Bengkung Mamaway ni direka dengan dua tali pinggang untuk mempercepatkan proses menyembuh untuk menstabilkan perut dan rahim.
  2. Bengkung Mamaway diperbuat dari nano bamboo 3D black velvet yang antibakteria dan selamat pada kulit. Selain tu bengkung Mamaway ni mempunyai gentian infra merah jauh yang boleh perbaiki peredaran darah. 
  3. Bengkung Mamaway ni juga lembut pada kulit. 
  4. Bengkung dengan rekaan satu helai, selesa pakai dan fit dengan badan. 
  5. Senang untuk dipakai. 
  6. Tidak merengsakan luka. 
  7. Tidak memerangkap haba dengan rekaan jaring. 
  8. Sangat elastik tegang. 


REVIEW 

Masa sampai rumah lepas discharge tu mak Iza siap cakap perut Iza macam ada anak lagi sorang. Tapi memang terasa macam berat je perut. Dalam masa dua minggu je Iza pakai bengkung Mamaway perut Iza dah kempis balik macam biasa. Cepat! Memula takut jugak nak pakai sebab takut kena luka ceaser tu, so Iza pakai atas sikit dari bahagian luka. Memang tak rasa apa. Ok je. Pakai pun memang sangat selesa tak terganggung langsung luka ceaser Iza tu. Owh tapi Iza pakai tak direct kena kulit la. Iza pakai dekat luar. 

Pandangan dari tepi

Pandangan dari depan

Iza dapat kempiskan perut dalam masa dua minggu tu Iza pakai all the time tau. Bila nak mandi je bukak. Tido pun Iza pakai tau. Dari memula Iza pakai boleh tarik sikit je sekarang pakai dah boleh tarik panjang dah untuk cover satu perut. Fuh lega. Nak pakai pun memang sangat senang instead of bengkung yang jenis tali tu, bengkuk Mamaway ni just strap je. Tarik sana tarik sini lekat dah settle. Cepat pun cepat. Senang jugak la bila Iza kena pergi check up dekat Klinik Kesihatan, takdela leceh nak buka and pakai semula. 


Overall memang sangat berbaloi la kalau guna. Kalau korang jenis tak suka nak pakai bengkung yang bertali tu, Iza memang sangat recommend korang untuk pakai bengkung Mamaway ni. Kalau korang bersalin normal pun boleh je nak pakai bengkung ni. Memang sangat worth it. Lagipun bengkung ni boleh basuh tau, so memang boleh pakai lama la. Paling recommended untuk yang baru nak ada anak first la sebab next baby tak perlu dah beli bengkung lain.


DEKAT MANA NAK BELI? 

Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh check out link dekat bawah ni ok? Anyway Iza nak share dengan korang promo code ni untuk korang dapatkan RM15 off bila purchase RM150 ke atas. So guna jangan lupa guna code ni tau.

Promo Code
MAMABLOG-IZA

Website 

Instagram 

Facebook 

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: The product was sponsored by Mamaway Malaysia. All my reviews are honest after testing the product.)

  • Share:

You Might Also Like

20 comments

  1. Senang kalau pakai bengkung jenis strap ni..nak kencing atau pergi follow up hospital senang nak tanggal..nak pakai pun senang..yg bertali tu kena ada org tolong org pakaikan

    ReplyDelete
  2. senang nak pakai la kalau mcm ni. zaman dlu bengkung die jenis ikat.jenuh jugak la nak mengikat..nasib baik kemas.haha

    ReplyDelete
  3. Kaum ibu pasti akan menyukai produk ini dan memudahkan urusan mereka kelak. Dan para suami boleh belikan untuk isteri kelak hehe

    ReplyDelete
  4. thank you for sharing this... my cousin mmg mencari2 sebab dia takleh nak tungku sbb dia ceaser...i can suggest this

    ReplyDelete
  5. Ramai wanita Muda yg bersalin secara ceaser. However, it is good you have this product. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  6. haaaa bagus ni boleh hadiahkan dekat kawan2 yang baru lepas bersalin

    ReplyDelete
  7. Wahh, dah lain ya bengkung zaman sekarang. Paling penting lebih mudah berbanding dulu punyalah banyak tali nak ikat.

    ReplyDelete
  8. tahniah di ucapkan buat iza dan suami atas kelahiran cahaya mata ,bagusiza tetap berbengkung walaupun operate....nanti boleh suggest pada anak-anak buah dimasa akan datang ...

    ReplyDelete
  9. wahhh dah semakin advance ya versi bengkung sekarang. kena suggestkan my friend nie sebab dia due tak lama lagi

    ReplyDelete
  10. UNtung orang sekarang, pakai bengkung tampal aje gini, seang nak bukak katup..time Sis, adeii kain 10 meter tu haaa lilit...

    ReplyDelete
  11. Ehh menarik ni. Boleh rekomen utk kengkawan yg caesar. Nampak menarik dan selesa

    ReplyDelete
  12. Menariknya bengkung dia. Senang nak pakai. Bukan ibu lepas bersalin je boleh pakai kan. Marina pon kadang pakai jugak bengkung

    ReplyDelete
  13. Untuk mak mak yang lepas bersalin is good to wear bengkung to firm-up the abdomen right.

    ReplyDelete
  14. I hope I had the Bengkung Mamaway when I Ceaser last time. Haha. That's a good products for us

    ReplyDelete
  15. Bestnya ada bengkung macam ni. Saya dulu pakai bengkung bertali-tali tu. Jenuh. Haha. Nampak sangat bagus bengkung macam ni. Bahan yang digunakan sangat bagus

    ReplyDelete
  16. wahh menarik bengkung ni..senang nak pakai yang jenis ni. Kalau tali tali tu payah kan :D

    ReplyDelete
  17. Wahhh bengkung sekarang dah makin canggih dan juga makin menarik sesuai untuk semua ibu yang bersalin secara ceaser hurmmmm bagus ni..

    ReplyDelete
  18. saya ada 1 bengkung ni.. last 2 years bersalin cearser mmg pkai bengkung ni .. bestttt...!!!

    ReplyDelete
  19. Thanks for sharing, saya pasti perkongsian ni membantu ibu-ibu yang kena ceasar. Tak tahu nak komen lebih coz I belum kawin lagi. hehe

    ReplyDelete
  20. i used to wear bekung after my operation (Not ceaser ya) and indeed it helps a lot

    ReplyDelete