Legakan Bengkak Susu Dengan Thermal Pad Shapee

By Izaramli - August 28, 2020

Assalamualaikum!

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan korang benda wajib kena ada bila korang menyusukan anak. Yup! This definitely recommended untuk mommy to be. Mommy yang dah lama pun boleh je as long as korang menyusukan anak and ada kena bengkak susu. Well kenapa Iza highlight for mommy to be sebab most mommy yang baru lahirkan baby and breastfeed baby definitely akan kena bengkak susu at the beginning. Trust me.



SHAPEE BREAST THERAPY THERMAL PADS

To be honest thermal pad ni sangat serbaguna sebab korang boleh guna dalam keadaan panas ataupun sejuk.


PANAS - Melancarkan pengaliran susu dan mengelakkan saluran susu tersumbat.

PANAS - Menggalakkan pengaliran susu ketika mengepam.

SEJUK - Melegakan kesakitan dan bengkak disebabkan tersumbat.



Dalam satu kotak korang akan dapat dua thermal pads and soft cover sekali. Plastik thermal pads ni jugak BPA and BPS free dan selamat digunakan dalam microwave. Paling best thermal pads ni reuseable so korang boleh pakai banyak kali. Jimat kan?



CARA-CARA PENGGUNAAN

Untuk panas korang boleh panaskan dalam microwave atau rendam dalam air panas. Kalau Iza, Iza guna microwave je sebab senang and takde la basah bila nak guna. Kalau guna microwave make sure korang guna soft cover dia sekali tau. Untuk sejuk pulak korang just masukkan dalam freezer dan biarkan satu jam sebelum guna.



Apa yang lagi menariknya korang jugak boleh letak dekat pam korang tau and sesuai untuk semua jenis pam sama ada manual atau pam elektrik. Since Iza duduk rumah je buat masa ni Iza tak try lagi guna pakai pam. Iza just letak je dekat breast bila rasa macam susu terlalu banyak.



REVIEW

Bagi Iza thermal pads ni is a must to have. Iza kalau bengkak susu Iza tak guna method yang sejuk tu. Iza guna method panas sebab rasa lega sangat. Ibarat macam tuam. Kalau sebelum ni Iza guna kain yang Iza rendam dalam air panas untuk tuam tapi bila ada thermal pads ni lagi senang. Tak perlu nak basah-basah dah. Senang pun senang, masuk je dalam microwave habis cerita. Macam Iza mention sebelum ni thermal pads ni serbaguna so kalau korang ada period pain pun korang boleh guna untuk letak dekat perut. Best kan? Macam-macam la lagi boleh guna. Soft cover dia pulak lembut je and bila guna memang rasa selesa.


KAT MANA NAK BELI?

So korang rasa berbaloi ke tak ni? Heheh. Kalau korang nak tau lebih lanjut atau nak beli terus, korang boleh check out link dekat bawah ni.

Website

Instagram

Facebook

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: The product was sponsored by Shapee Malaysia. All my reviews are honest after testing the product.)

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. not yet married but its really a good info for me to know

    ReplyDelete
  2. These will be really helpful to mothers who breastfeed. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  3. Wahhh bagusnye ada ni. Dulu guna kain apa yang ada je untuk tuam

    ReplyDelete
  4. bagus sangat produk ni untuk ibu yang breastfeeding. dulu2 kalau sakit guna kaedah tradisional jer, ni ada produk moden, bangus sgt

    ReplyDelete
  5. Salam, blogwalking here. done follow blog ini. info ini sesuai utk ibu muda kan kak. nice info kak.:)

    ReplyDelete
  6. Boleh la syorkan ini kepada ibu ibu yang baru bersalin... tentu melegakan...

    ReplyDelete
  7. Zaman Mrs. A dulu (14 tahun yang lalu) takde benda-benda macam ni huhuuuu...
    Sekarang dah mudah macam-macam product ada contoh macam shapee ni kan

    ReplyDelete