Mamaway Baby Sling Ringan Dan Selesa

By Izaramli - December 11, 2020

Assalamualaikum!

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan mommies and daddies kat luar sana yang tengah mencari Baby Sling untuk carry baby bila travel. Yup I know, nak travel pergi mana time Covid ni? No worries, bukan boleh guna untuk travel je, tapi boleh jugak guna time dekat rumah.


MAMAWAY BABY SLING

Baby Sling dari Mamaway ni adalah Baby Sling terbaik untuk tahun 2018. Datang dengan pelbagai pilihan warna dan corak yang mommy and daddy boleh pilih. Semua cantik-cantik tau, siapa kata tak boleh bergaya dengan Baby Sling. Bukan setakat mommy je boleh pakai, daddy pun boleh pakai jugak.


Material ring yang Mamamway guna pada baby sling ni adalaha yang terbaik yang digunakan pada payung terjun. Jadinya memang selamat untuk carry baby gunakan baby sling Mamaway. Ring yang dorang gunakan ni pun ada dua tau, so possibility untuk twist or bend tu memang tak ada la. Material kain dia pulak dari premium combeb cotton and tak kasar pun. Lembut dan selamat untuk kulit baby.



Lebih menariknya design baby sling ni macam bag tau and sangat senang nak simpan dekat mana-mana and bila perlukan cuma buka je and pakai. Bagi Iza sangat convenient sebab baby sling ni pun ringan je plus nampak kemas je bila nak simpan.


Baby akan rasa lebih selesa and selamat bila duduk dalam baby sling ni. At first Iza agak struggle jugak nak pakai sebab tak tau cara yang betul. Tapi lepas praktis ikut video tutorial yang Mamaway sediakan barulah Iza dapat tune untuk carry anak Iza gunakan baby sling ni. Bila dah tau semua jadi senang. Korang boleh refer video tutorial dekat sini. Owh dalam manual book pun ada tunjuk jugak cara nak pakai and korang boleh refer situ jugak.


Biasanya orang akan risau, ok ke nak letak baby dalam baby sling macam ni? No worries ok, baby sling Mamaway ni diiktiraf International Hip Dysplasia Institute (IHDI) sebagai “hip-healthy” product. Just make sure mommy and daddy guna dengan cara yang betul ok? Pastikan kedudukan punggung baby lebih rendah dari lutut baby.



Untuk mommy yang breastfeeding memang sesuai pakai baby sling ni. Sambil berdiri pun korang boleh breastfeed baby tau sebab kain baby sling ni panjang so memang boleh jadi nursing cover jugak. Baby pun tak banyak ragam nanti.



Kalau mommy and daddy kat luar sana nak cuba, boleh check out link dekat bawah ni. Jangan lupa dapatkan RM15 off bila purchase RM150 ke atas dengan guna code Iza dekat bawah ni ok?

Promo Code
MAMABLOG-IZA

Website 

Instagram 

Facebook 

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: The product was sponsored by Mamaway Malaysia. All my reviews are honest after testing the product.)


  • Share:

You Might Also Like

10 comments

  1. Memang baby sling behini memudahkan kita mendukong bayi... tak la penat kan?

    ReplyDelete
  2. So cute, I like the stripy pink color so sweet. Senang gunak kan, tak yah nak lilit cam bibik INdon huhu

    Cara Nak Target Audience DiFacebook Untuk Iklan FB Ad

    ReplyDelete
  3. Nice and easy to keep. Most importantly it's good for mama's posture and baby's comfort. Your baby looks snug and cozy in there.

    ReplyDelete
  4. Comelnya baby. Dulu tak pernah guna baby sling ni. Mamaway ni nampak macam mudah nak guna

    ReplyDelete
  5. Marsha pun ada satu memang best guna. Baby pun rasa secure

    ReplyDelete
  6. This looks like a good and comfortable sling for both parent and the child. Besides it looks stylish and fashionable as well. Your little one looks so cute.

    ReplyDelete
  7. Nampak selesa sangat bila tengok baby duduk dalam tu.. geram tu body baby jadi bolet jee hahahaha.. lama takde baby ni..kalau ada kawan bersalin, bolehlah belikan mereka..

    ReplyDelete
  8. Cantiknya baby sling ni.. so colorful and baby pun nampak sgt selesa duduk macam tue..

    ReplyDelete
  9. Would love to get this when I have another baby!! That time I was looking for these!

    ReplyDelete
  10. Aaaaa cute nyaaaaa baby sling ni. Nanti boleh in future kalau dah ada anak. nampak selesa :)

    ReplyDelete