Lip Matte La Donna Yang Best Dari The Girls Republique

By Izaramli - June 14, 2021

Assalamualaikum.

Hello readers! Siapa yang suka pakai lipmatte? Haa. Iza teka mesti ramai kan? Selain fan bullet lipstick, Iza jugak fan lip matte. So harini Iza nak share dengan korang lip matte yang best dari The Girls Republique which is Lip Matte La Donna.



Lip Matte La Donna ni datang dalam beberapa warna tapi warna yang Iza dapat cuba cuma tiga ni je. For those yang sukakan warna merah terang atau pink terang atau warna ala-ala rose gold, mesti korang akan suka lip matte ni.

REVIEW


Iza suka tengok packaging Lip Matte La Donna ni sebab nampak elegen. Kalau tak baca box dia Iza ingatkan bullet liptick. Tapi tak rupanya. Packaging dia je nampak macam bullet lipstick which nampak cantik.



Apa yang menariknya Lip Matte La Donna ni, tektur dia tersangat la ringannya bila apply dekat bibir and lip matte ni memmang cepat kering. So bila pakai kena pakai cepat sikit untuk elak nampak tak sekata.  Kalau korang jenis tak suka lip matte or lipstick yang ada bau yang fancy, korang mesti akan suka lip matte ni sebab Lip Matte La Donna memang tak ada bau.





Bila pakai lipstick or lip matte mesti kita paling tak suka bila ada kesan dekat cawan or sudu kan? Korang jangan risau sebab Lip Matte La Donna memang tak transferable. In fact long lasting lagi. Korang makan pun still maintain je. Walaupun macam tu, Lip Matte La Donna tak susah pun nak remove dengan makeup remover. Senang sengat nak bersihkan tanpa pening-pening.





DEKAT MANA NAK BELI?


Ok kalau korang teringin nsk cuba Lip Matte La Donna or nak tau lebih lanjut, korang boleh tekan link dekat bawah ni ok?

Instagram

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: Product was given to me by The Girls Republic to try out. All review are honest and product I’m using might goes well with me but not you.)

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. First time I heard of this brand. Is it new? I like the colors and packaging tho. Thank you for sharing your review with me.

    ReplyDelete
  2. sexy sgt warna lipmatte ni, iza.
    love the 1st colour. nice!
    lipmatte case nyer pun gila cantik.
    ada kelasss!

    ReplyDelete
  3. The packaging dia chic betul. But nak puji sangat the first picture tu - CHANTIQUE! I like!

    ReplyDelete
  4. Koleksi warna di bikin mata terpesona. Cantik tuan blog pakai. Packaging lip Matte pun cute.

    ReplyDelete
  5. Cantiknya packing dia. Ingatkan macam lipstick. Rupanya ada berus dia kan.. warna pun cantik..
    Sukanya..

    ReplyDelete
  6. Wowww color dia, jujurnya color macam ni Sis tak pakai, sebab kalau Sis pakaikan, automatik nampak garang gile muka hahaha.. anak-anak pun tak suka.. tapi boleh try gak lerr

    ReplyDelete
  7. Canntiknya Lip Matte La Donna nie, warna dia nampak terang betul :)

    ReplyDelete
  8. waau pun Mat Drat lelaki, tapi tengok packing dia dlm bekas tu nampak menarik. Dan mat Drat suka tgk gegirl yg pakai warna-warna mcm ni...

    ReplyDelete
  9. I love to collect lipsticks, love all the colours of this range, am so tempting to own them all :D
    cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  10. Cantik la color dia sis! bagus ada jenis macam ni, non-transferable.. if not, jenuh juga! first nak bersihkan cawan/gelas or minum dengan penuh hati2, second, nak kena touch-up balik every time after meals..

    ReplyDelete
  11. Warna2 dia mengancam sungguh haaa. Packaging pun nice sangat. Bagusnya sebab dia tak tinggalkan kesan kat cawan . Nanti nak ushar jugaklah sebab ada jugak warna yang saya berkenan.

    ReplyDelete
  12. Cantiknya lipmatte ni. Merah menyala dan colour dia nice nmpk sexy dan mahal. packaging dia pun not bad. Jenis transparent mcm tu.Niceee

    ReplyDelete
  13. Wow this Lip Matte La Donna packaging and the colors are so pretty. I like it too.

    ReplyDelete