Tukar Bateri Kereta Paling Senang Dengan Carput

By Izaramli - August 20, 2021

Assalamualaikum!

Hello readers! Korang pernah tak ada pengalaman bateri kereta korang habis masa korang baru nak pergi kerja? Tak pun dekat kawasan yang korang pun tak familiar and tak tau ada kedai jual bateri kereta ke tak? Confirm pernah punya kan? Kalau bukan situasi yang cakap pun tapi pengalaman bateri kereta habis tu biasa kan? Tapi kalau ada orang lain nak tolong ok la. Tapi kalau masa tu tengah sorang-sorang payah juga kan? Haaa. Kali ni Iza nak share dengan korang cara senang nak tukar bateri kereta dengan order melalui phone korang je. 


CARPUT SO SENANG


Pernah dengar tak tentang Carput ni? Kalau pernah dengar, good job! Kalau tak pernah dengar, sini Iza cerita sikit. Actually Carput ni memang based dekat Malaysia and mereka ni adalah on-demand roadside assistance company which Carput provide semua kemudahan ni:

1. Battery Delivery & Installation (Core business)
2. Battery Jumpstart
3. Spare Tyre Change
4. Emergency Fuel Delivery
5. Towing Service


TEKAN-TEKAN JE CARPUT SAMPAI


Bateri kereta habis ni memang benda paling common la jadi biasanya, nak-nak pula kereta dah lama tak tukar bateri. Yang bestnya Carput ni, korang boleh terus order dari phone korang je. Tak perlu dah nak pergi cari kedai kereta lagi bila bateri kereta habis. It’s so senang, tekan-tekan je Carput sampai. Gitu! Korang boleh order melalui website, apps (iOS / Android) atau boleh juga hubungi call center Carput sendiri (1800-1800-10). Tempoh respon Carput pun agak cepat juga tau, average kebiasaannya ambil masa dalam 35 minit je.


Untuk harga pulak memang sangat berbaloi tau. Harga yang Carput offer dah termasuk sekali dengan trade in bateri lama. So dah tak perlu fikir mana nak letak bateri lama. Paling best, penghantaran dan pemasangan pun percuma je. So tak perlu risau pasal tu juga. Anyway, Carput ni cover area Klang Valley, Johor Bahru, Pulau Pinang, Ipoh, Melaka dan Seremban.


Kalau nak bayar pun tak perlu fikir banyak. Korang boleh je guna cash kalau ada cash dekat tangan atau boleh guna credit card nak banyak. Kalau korang tak ada credit card and cash dekat tangan pun tak ada juga, boleh guna cara e-wallet pula (QRpay, Boost atau GrabPay). Settle.


TESTIMONI CARPUT


“Alaaa. Tak confident la nak guna Carput ni. Tak pernah dengar la.” Kata si Bedah. 

Haaaa. Jangn la risau. Kalau masih tak percaya ada perkhidmatan macam ni, korang boleh tengok sendiri orang lain review tentang Carput dekat sini:



MEDIA SOSIAL


Untuk maklumat lanjut atau update terkini dari Carput, korang boleh layari link dekat bawah ni:

Instagram

Facebook

Twitter

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. senang bila ada servis mcm ni.. membantu sangat terutama time bateri tiba2 kong

    ReplyDelete
  2. Akak pernah alami bateri kereta kong sebab semalaman tak tutup lampu kereta. Masa tu blank space kepala. Takleh fikir mana bengkel, nak hubungi siapa dan nak kena tahan kenderaan lain utk minta bantuan. Adoiii cemas. Elok zaman sekarang ada servis camni. Keep it up Carput.

    ReplyDelete
  3. Zaman sekarang nie ramai pemandu muda yang tak faham sangat pasal kenderaan. And Carput adalah jawapan/ solusi terbaik kalau terjadi apa-apa atas jalan kan. Rawlins pun maybe perlu khidmat nie suatu masa kelak kan.

    ReplyDelete
  4. Bab bateri kereta ni bila-bila je boleh berlaku kat jalan kan. Kalau kat rumah ok lagi. Mujur ada perkhidmatan macam ni. Lega sikit.

    ReplyDelete
  5. Baru tau ada servis lain, ingatkan hanya bateri.com tu jee.. ooo nanti nak check yang JB punya, senang juga kalau banyak servis macam ni kann..

    ReplyDelete
  6. Oh yeah,......I've read a review about Carput before. I believe it's a good service for car owners. Thank you for sharing this review too.

    ReplyDelete
  7. yes
    servis bagus
    harga murah
    delivery dan pemasangan pun percuma
    berbaloi sangat guna Carput

    ReplyDelete
  8. Bagus ada Carput nih.. emergency boleh contact mereka. Taklah neges tepi kereta tak ada yang bantu... ( sayalah tu) terus nak save contact number

    ReplyDelete
  9. Bagus ada servis macam nie, dapat lah bantu bila tetiba kita perlu bantuan nanti kan..

    ReplyDelete
  10. Lepas ni tak perlu risau kalau kereta bermasalah dekat luar. Simpan no carput siap-siap senang

    ReplyDelete
  11. Fiza pun dah download apps nie.. mana tahu kalau betul2 ada kecemasan, tak perlu kalut

    ReplyDelete
  12. Thanks for sharing, will take note on their contact in case i need it

    ReplyDelete
  13. Memudahkan kerja kita kalau incase xde bateri kt highway ke apa.. Xla risau sgt kan

    ReplyDelete
  14. Bagus ade servis macam ni. Memudahkan orang jika berlaku apa2. Harap srrvis ni berpanjangan dna mereka buat kerja dengan tulus. Tengok harga pun ok je

    ReplyDelete
  15. Wah bukan boleh tukar bateri je, siap ada servis towing dan fuel delivery. Bagus ni

    ReplyDelete
  16. Tak syiok la. kenapa dia x cover area kite duduk...harap lepasnindia cover 1 malaysia

    ReplyDelete
  17. Wah dah ada pilihan lain selain bateriku.com . harap pengguna dapat manfaat lebih

    ReplyDelete