PG Mall E-Dagang Lokal No. 1 Di Malaysia

By Izaramli - October 04, 2021

Assalamulaikum!

Hello readers. Sepanjang PKP ni memang Iza percaya kebanyakkan orang akan beli secara online je barang kan? Baik baru dapur la, baju la, barang komputer la and macam-macam lagi. Ya. Iza pun sama je. Memang semua pun kalau boleh nak beli online. Haa! Hari ni Iza nak share dengan korang satu platform e-dagang yang korang patut try shopping kat sana which is PG Mall.


APA TU PG MALL?


Kalau korang nak tau, PG Mall (www.pgmall.my) ni platform e-dagang nombor 1 dekat Malaysia tau and PG Mall ni dah ada lama sebenarnya sejak dari tahun 2017 lagi. PG Mall adalah satu-satunya platform e-dagang lokal dekat Malaysia which means dimiliki oleh orang Malaysia. PG Mall tersenarai sebagai Top 3 untuk platform e-dagang yang selalu orang kunjungi dekat Iprice insight lagi. 


Dekat PG Mall ni Iza suka cara nak buat bayaran dia which dekat PG Mall boleh terima bayaran melalui e-wallets and payment gateway. Maksudnya kalau korang nak bayar melalui FPX ke, kredit kad ke, QRPay ke atau melalui e-wallets ke, semua pun boleh. Sangat convenient kan?

PG MALL E-DAGANG LOKAL NO. 1 DI MALAYSIA


Walaupun PG Mall ni lokal je tapi mampu tersenarai sebagai Top 3 untuk laman web e-dagang dekat Iprice. Hebat kan? Bukan senang tau nak dapat Top 3 platform e-dagang yang orang ramai pergi. Korang boleh tengok sendiri dekat sini link ni:

https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/


Sebabkan PG Mall ni dapat Top 3 dalam Iprice, sampai website Business Today pun cover tau tentang PG Mall ni. Mana taknya, satu-satunya e-dagang lokal dekat Malaysia ni tau. I am very proud Malaysian. Kalau korang nak baca artikel tu boleh pergi link bawah ni.

https://businesstoday.com.my/2020/06/pg-mall-among-top-3-most-visited-online-marketplaces-in-malaysia/


JOM SHOPPING DEKAT PG MALL


So korang jangan lupa check out website PG Mall atau download je apps PG Mall dekat phone korang ok? Barulah namanya support local. Selamat membeli-belah!

Website

Instagram

Facebook

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. Lama xshopping sini… iza nak beli apa tu haaa..: mesti barang baik punyaaa.. nanti tunjuk tauu

    ReplyDelete
  2. Bonde ada pengalaman shopping emas dekat PG Mall Alhamdulillah selamat sampai... dengarnya 10.10 ni ada sale betul ke bolehlah im barangan kemas lagi hehehe

    ReplyDelete
  3. Tahniah PG Mall. Sekarang makin menarik dah PG Mall ni. Macam-macam ada

    ReplyDelete
  4. Banyak juga barangan kat PG Mall ni. Belum lagi buat pembelian kat sini. Sekarang dah senang sebab platform online dah banyak kan....

    ReplyDelete
  5. Set home office sekarang nie semua tapau dari PG Mall la. Bahaya gak PG Mall sebab barangan dia boleh tahan rare.

    ReplyDelete
  6. Marsha memang selalu beli gold bar kat pg mall. Memang trusted. So far setakat ni tak ada masalah.

    ReplyDelete
  7. pernah shopping emas kat PG mall..mmg berbaloi dan murah.. next time nak shopping lagi kat sini

    ReplyDelete
  8. Dah beberapa hari ni memang belek PGmall ni.. suka sebab banyak barang yang di tawarkan dengan harga murah.. haritu baru soping waterjet hahaha

    ReplyDelete
  9. Kak baru jer shopping kat PG Mall mmg byk offer dan brg2 pun byk pilihan

    ReplyDelete