Inisiatif TOP Untuk Beri Semangat Frontliner Dan Menggalakkan Vaksinasi Remaja

Assalamualaikum.

Hello readers! Seperti yang kita tau sekarang ni Malaysia dah masuk ke fasa pemulihan which kadar vaksinasi dewasa dah melebihi 90% dan kes baru pun makin berkurang. Tambah lagi sekarang golongan remaja antara 12 hingga 17 tahun pun dah start terima vaksin. Lepas ni banyak lagi sektor akan buka especially sekolah dan institut pengajian tinggi. Kita pun sekarang dah boleh rentas negeri dan pergi melancong. Walaupun macam tu, still banyak lagi yang frontliner Covid-19 kena buat.

Sumbangan kepada KPJ Pahang

Dengan harapan untuk manaikkan semangat para frontliner terutamanya yang merawat pesakit, pemvaksin dan kakitangan NGO dan dalam masa yang sama nak bagi motivasi juga kepada masyarakat untuk mendaftar dan menerima vaksin. TOP menyumbangkan sebanyak 17,000 pek prihatin bahan pencuci pakaian Advanced Micro-Clean Tech kepada petugas KKM yang merawat pesakit COVID-19, pemvaksin di 17 Pusat Pemberian Vaksin (PPV) KPJ Healthcare Berhad dan kakitangan di enam Anjung Singgah.

Sumbangan kepada Hospital Melaka

Bukan setakat tu je, kira-kira 96,000 pek bahan pencuci TOP telah dan akan disumbangkan kepada yang dah vaksin termasuklah 6,000 pek untuk remaja  berusia 12 hingga 17 tahun yang akan terima dos pertama which menjadikan keseluruhan sumbangan melebihi RM424,000.

Sumbangan kepada Anjung Singgah

Menurut Menteri Kesihatan, Khairy, walaupun kita berjaya vaksinasi terutamanya Lembah Klang SOP tetap perlu jaga dan jadikan sebahagian dari gaya hidup kita sekarang. Beliau juga berbesar hati menerima sumbangan daripada Southern Lion dan TOP.


Kazuo Mabuchi, Pengarah Urusan Southern Lion Sdn Bhd menyifatkan sumbangan ni sebagai tanda penghargaan untuk frontliner dan jugak para penerima vaksin. Pek prihatin bahan pencuci pakaian anti-virus TOP Advanced Micro-Clean Tech boleh bertahan sebulan untuk family yang mempunyai empat orang isi rumah. 

Selain tu TOP juga ada perkenalkan Bebas Melangkah, sebuah video muzik penghargaan yang ditulis oleh Amy Bong dan dinyanyikan oleh Amira Othman dan Irfan Harris. Video muzik ni adalah penghargaan buat frontliner, kakitangan pemvaksin dan penerima vaksin. Korang boleh tonton video musik tu dekat sini.

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

Comments

  1. Penyuntik semangat..bahan pencuci memang penting dan berguna dalam kehidupan sekarang ini. bagus usaha dan sumbangan yang Top lakukan ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PESUGIHAN YANG KYAI BOMOH ABAH SALEH TAWARKAN (SEGERA)...!!! -PESUGIHAN WANG LUAR BIASA -PESUGIHAN TUYUL
      -PESUGIHAN JUAL MUSUH
      -PESUGIHAN KAHWIN JIN
      -PESUGIHAN WANG DIKEMBALIKAN

      Pesugihan yang Kyai Bomoh Abah Saleh tawarkan tanpa pengorbanan manusia dan boleh digantikan dengan binatang, bunga, minyak dan bunga serai dan lain-lain.
      terumbu karang, apa yang ditawarkan tanya, setiap pemohon mesti berbeza. SYARAT PENYERTAAN ILMU AJAIB PESUGIHAN:
      - Umur minima 17 tahun
      - Banyak hutang
      - Perlukan Modal Bisnes & DLL
      - Sedia siapkan yuran ritual ( uborampe ) yang telah disampaikan
      - Ritual Jauh (Terima Jadi) Proses 2 jam mesti ada bilik khas - Menyediakan buku simpanan (akaun).

      Jika anda tidak mempunyainya, segera buka akaun atas nama anda. Selepas dana dikeluarkan, wang tunai akan terus dimasukkan ke dalam akaun anda. maksimum 1 hari selepas ritual.

      KOS RITUAL AJAIB & HASIL DALAM MASA 2 JAM :
      $>Kos RM500 Akan Dapat HASIL RM5000
      $>Kos RM1000 Akan Dapat HASIL RM10000
      $>Kos RM2500 Akan Dapat HASIL RM30000
      $>Kos RM5000 Akan Mendapat HASIL RM500000

      Bagaimana DAFTAR: Taip: Nama Anda#Umur#Alamat#Umur#NamaPesugihan# Bayaran Pakej Dan Keputusan Hantar Ke Watsap: +601128628484

      NB: Kami tidak menerima konsultasi yang sekadar luahan hati (sudah ditipu di mana-mana, tiada bayaran untuk Uborampe, dll. ). Jika anda ingin berjaya bersama kami. Sila ikut semua prosedur kami. Jika gagal, kami akan pulangkan 2 kali ganda yuran... Kalau lambat transfer dana, kami akan tambah 5% daripada hasil.!! Demikian info ringkas tentang ilmu ilmu Abah solehah, Semoga bermanfaat buat para pembaca.Dan, sama-samalah kita mendoakan agar kita semua sentiasa berbahagia dalam rahmat & keredhaan Allah swt... TERIMA KASIH!!!

      MAKLUMAT LANJUT HUB (FAST RESPONSE)
      No WhatsApp: +601128628484

      https://wa.me/message/W32GG5XTCVIJH1

      Delete
  2. A very good job Top - selain dari SOP sedia ada, menjaga kebersihan diri dan keluarga juga langkah untuk sama-sama memerangi C-19 nie.

    ReplyDelete
  3. Good job, TOP! I'm using this detergent too. Very affordable.

    ReplyDelete
  4. bagus inisiatif dr top ni.. pd.ms yg sama menitik beratkan isu kebersihan

    ReplyDelete
  5. Sekarang kena ambil booster lak huhuhu kena bagi penggalak tuk lebih tahan penyakit... Ada lagi kerja frontliner moga terus kuat dan ramai lagi badan koporate turun membantu juga...

    ReplyDelete
  6. Inisiatif yang bagus dari Top. Iena pun memang guna sabun top , suka sebab wangi bau dia

    ReplyDelete
  7. Alhamdulilah tahniah kepada Top dan semua yang terlibat.. moga ianya meringankan beban kepada mereka yang memerlukan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts