OXY Anti-Blackhead Gel Yang Tak Menyakitkan

Assalamualaikum.

Hello readers! Hari ni Iza nak share dengan korang produk terbaru dari OXY pulak iaitu Anti-Blackhead Gel. Kalau cakap tentang blackhead je mesti dah terbayang nak tarik blackhead keluar epecially dekat atas hidung. Tapi proses nak buang blackhead tu menyakitkan ya. Tak kisah la sama ada pakai besi buang blackhead tu or pakai strap. Kalau nak ikutkan sebenarnya tak recommended untuk picit blackhead tu, tapi tu la yang selalu dibuat. Now dah ada Anti-Blachead Gel, senang sikit kerja.


OXY ANTI-BLACKHEAD GEL


Bahan-bahan


Asid Glikolik (AHA) dan Asid Salisilik (BHA)

AHA dengan BHA ni adalah active ingredients yang ada fungsi yang berbeza. Macam AHA fungisnya untuk mengelupas dan menyingkirkan sel-sel kulit mati dari permukaan kulit. BHA pula boleh menembus secara mendalam ke dalam kulit untuk membersihkan kotoran dan minyak yang terperangkap dalam liang pori untuk memastikan kulit di permukaan hidung bersih dan licin.Dalam OXY Anti-Blackhead Gel ni, OXY gunakan BHA dari Ekstrak Daun Wintergreen which 100% semula jadi.


Ekstrak Daun Witch Hazel

Ada sesetengah orang mungkin akan ada masalah keradangan disebabkan tindakbalas AHA dan BHA, jadi Ektrak Daun Witch Hazel ni berfungsi untuk menenangkan balik kulit dan mengurangkan keradangan. Bukan tu je, Ekstrak Daun Witch Hazel ni juga boleh mengecilkan liang pori terutamanya bahagian yang bermasalah.


Ekstrak Centella Asiatica Asli yang Tinggi 

Dalam OXY Anti-Blackhead Gel ni juga ada Ekstrak Centella Asiatica yang boleh menggalakkan penghasilan kolagen pada kulit yang boleh perbaharui dan perbaiki sel-sel kulit. Selain tu, Centella Asiatica ni juga boleh menenangkan keradangan, melegakan kemerahan, dan memperbaiki kulit untuk mencapai tona kulit yang sekata.


REVIEW


Tekstur gel ni agak sticky sebenarnya and tak ada pun bau pelik-pelik. Iza sapu dekat hidung and tunggu dalam 3-5 minit. Gel tu tak keras, cuma kering je so kita just massage hidung few minutes dulu sebelum basuh dengan air. After that rasa hidung lembut je, tak macam sebelum ni rasa kasar sebab ada blackhead. 


Hidung pun nampak lebih bersih. Blackhead tu tak ada la hilang terus tapi nampak besar before and after. Kalau macam ni kena consistant pakai and recommended untuk pakai 2 - 3 kali seminggu.


Untuk maklumat lanjut korang boleh check out link dekat bawah ni:

Website

Instagram

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum.

* * *

(Disclaimer: Product was given to me by OXY Malaysia to try out. All review are honest and product I’m using might goes well with my skin but not with yours.)

Comments

  1. jenama ni mmg trusted.. dulu ms ada jerawat memang guna.. dan nampak efek dia muka makin bersih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. PESUGIHAN YANG KYAI BOMOH ABAH SALEH TAWARKAN (SEGERA)...!!! -PESUGIHAN WANG LUAR BIASA -PESUGIHAN TUYUL
      -PESUGIHAN JUAL MUSUH
      -PESUGIHAN KAHWIN JIN
      -PESUGIHAN WANG DIKEMBALIKAN

      Pesugihan yang Kyai Bomoh Abah Saleh tawarkan tanpa pengorbanan manusia dan boleh digantikan dengan binatang, bunga, minyak dan bunga serai dan lain-lain.
      terumbu karang, apa yang ditawarkan tanya, setiap pemohon mesti berbeza. SYARAT PENYERTAAN ILMU AJAIB PESUGIHAN:
      - Umur minima 17 tahun
      - Banyak hutang
      - Perlukan Modal Bisnes & DLL
      - Sedia siapkan yuran ritual ( uborampe ) yang telah disampaikan
      - Ritual Jauh (Terima Jadi) Proses 2 jam mesti ada bilik khas - Menyediakan buku simpanan (akaun).

      Jika anda tidak mempunyainya, segera buka akaun atas nama anda. Selepas dana dikeluarkan, wang tunai akan terus dimasukkan ke dalam akaun anda. maksimum 1 hari selepas ritual.

      KOS RITUAL AJAIB & HASIL DALAM MASA 2 JAM :
      $>Kos RM500 Akan Dapat HASIL RM5000
      $>Kos RM1000 Akan Dapat HASIL RM10000
      $>Kos RM2500 Akan Dapat HASIL RM30000
      $>Kos RM5000 Akan Mendapat HASIL RM500000

      Bagaimana DAFTAR: Taip: Nama Anda#Umur#Alamat#Umur#NamaPesugihan# Bayaran Pakej Dan Keputusan Hantar Ke Watsap: +601128628484

      NB: Kami tidak menerima konsultasi yang sekadar luahan hati (sudah ditipu di mana-mana, tiada bayaran untuk Uborampe, dll. ). Jika anda ingin berjaya bersama kami. Sila ikut semua prosedur kami. Jika gagal, kami akan pulangkan 2 kali ganda yuran... Kalau lambat transfer dana, kami akan tambah 5% daripada hasil.!! Demikian info ringkas tentang ilmu ilmu Abah solehah, Semoga bermanfaat buat para pembaca.Dan, sama-samalah kita mendoakan agar kita semua sentiasa berbahagia dalam rahmat & keredhaan Allah swt... TERIMA KASIH!!!

      MAKLUMAT LANJUT HUB (FAST RESPONSE)
      No WhatsApp: +601128628484

      https://wa.me/message/W32GG5XTCVIJH1

      Delete
  2. Whooa, ini produk yang aku cari. Memang blackdots dekat hidung susah untuk dihilangkan.

    ReplyDelete
  3. Dulu saya pernah pakai jenama ni, memang berkesan sampai jerawat batu jadi kering. Tapi selepas usia tidak lagi remaja, sy dah tukar produk hehe

    ReplyDelete
  4. Je. Nama OXY mmg dah lama terkenal, klu wajah ada jerawat cari Oxy dan sekarang ada OXY Anti-Blackhead Gel tentu ramai yg suka memajainya.

    ReplyDelete
  5. PESUGIHAN YANG KYAI BOMOH ABAH SALEH TAWARKAN (SEGERA)...!!! -PESUGIHAN WANG LUAR BIASA -PESUGIHAN TUYUL
    -PESUGIHAN JUAL MUSUH
    -PESUGIHAN KAHWIN JIN
    -PESUGIHAN WANG DIKEMBALIKAN

    Pesugihan yang Kyai Bomoh Abah Saleh tawarkan tanpa pengorbanan manusia dan boleh digantikan dengan binatang, bunga, minyak dan bunga serai dan lain-lain.
    terumbu karang, apa yang ditawarkan tanya, setiap pemohon mesti berbeza. SYARAT PENYERTAAN ILMU AJAIB PESUGIHAN:
    - Umur minima 17 tahun
    - Banyak hutang
    - Perlukan Modal Bisnes & DLL
    - Sedia siapkan yuran ritual ( uborampe ) yang telah disampaikan
    - Ritual Jauh (Terima Jadi) Proses 2 jam mesti ada bilik khas - Menyediakan buku simpanan (akaun).

    Jika anda tidak mempunyainya, segera buka akaun atas nama anda. Selepas dana dikeluarkan, wang tunai akan terus dimasukkan ke dalam akaun anda. maksimum 1 hari selepas ritual.

    KOS RITUAL AJAIB & HASIL DALAM MASA 2 JAM :
    $>Kos RM500 Akan Dapat HASIL RM5000
    $>Kos RM1000 Akan Dapat HASIL RM10000
    $>Kos RM2500 Akan Dapat HASIL RM30000
    $>Kos RM5000 Akan Mendapat HASIL RM500000

    Bagaimana DAFTAR: Taip: Nama Anda#Umur#Alamat#Umur#NamaPesugihan# Bayaran Pakej Dan Keputusan Hantar Ke Watsap: +601128628484

    NB: Kami tidak menerima konsultasi yang sekadar luahan hati (sudah ditipu di mana-mana, tiada bayaran untuk Uborampe, dll. ). Jika anda ingin berjaya bersama kami. Sila ikut semua prosedur kami. Jika gagal, kami akan pulangkan 2 kali ganda yuran... Kalau lambat transfer dana, kami akan tambah 5% daripada hasil.!! Demikian info ringkas tentang ilmu ilmu Abah solehah, Semoga bermanfaat buat para pembaca.Dan, sama-samalah kita mendoakan agar kita semua sentiasa berbahagia dalam rahmat & keredhaan Allah swt... TERIMA KASIH!!!

    MAKLUMAT LANJUT HUB (FAST RESPONSE)
    No WhatsApp: +601128628484

    https://wa.me/message/W32GG5XTCVIJH1

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts