Review Ultra Whitening Basic 3 Dari Miguhara

Assalamualaikum!

Hello readers. Hari ni Iza nak share skincare terbaru yang Iza cuba and definitely korang kena try juga sebab skincare ni sangat best! Sekarang ni Iza tengah cuba Ultra Whitening Basic 3 dari Miguhara. Korang pernah dengar tak jenama skincare ni? Miguhara ni agak terkenal juga dekat Korea. Ada pelbagai juga produk yang ada tapi kali ni Iza akan fokus pada range Ultra Whitening Basic 3 je ok?



ULTRA WHITENING BASIC 3


Rangkain Ultra Whitening dari Miguhara ni boleh dikatakan antara signature produk yang selalu menjadi permintaan ramai. Mana tak nya, bahan-bahan yang digunakan untuk rangkaian ni berkesan dan sesuai digunakan daily untuk mencerahkan kulit.



Ultra Whitening Perfection Skin Origin


Toner yang datang dalam botol yang sangat besar dan berbaloi. Antara kebaikan yang korang boleh dapat daripada toner ni ialah membantu mengawal kesimbangan kulit yang cerah dan kusam dengan adanya niacinamide yang boleh menghalang pigmentasi dan ekstrak timun yang memberikan kulit rasa lembap, clear dan fresh.


Dalam toner ni juga terdapat AHA yang mild untuk exfoliate dan memperbaiki tekstur kulit secara selamat. Selain tu juga, terdapat lima lapisan hyaluronic acid Hyalpol Matrix yang mempunyai zarah yang berbeza-beza untuk setiap lapisan.


Iza sangat suka tekstur Ultra Whitening Perfection Skin Origin ni sebab sangat light and watery. Toner ni sangat mudah nak absorb pada skin dan mempunyai bau nitrus yang very soft. Bila apply toner ni pada skin akan dapat rasa skin lebih moist dan hydrate. 

Ultra Whitening Perfect Ampoule


Dalam ampoule ni mengandungi 70% chamomile water which sangat sesuai untuk yang ada masalah dry and sensitive skin. Selain tu terdapat juga 4% niacinamide yang diluluskan oleh MFDS sebagai bahan untuk mencerahkan yang berfungsi menghalangi pigmentasi kulit.


Ultra Whitening Perfect Ampoule ni juga mempunyai bahan white flower complex which ada tujuh jenis ekstrak bunga yang boleh beri khasiat pada kulit serta boleh mencerahkan kulit muka. Ampoule ni juga mempunyai formula melembapkan yang powerful dan sesuai untuk dalam dan luaran kulit tak kira sama ada lelaki atau perempuan.


This ampoule memang best sangat. The teksture tak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Super easy to absorb pada kulit dan tak rasa melekit langsung once dah apply. Bau ampuole ni juga sama macam toner, bau nitrus yang soft je.
 

Big 3 Step Whitening Mask Pack Origin


The best mask pack ever. Sebab apa? Sebab dalam mask pack ni dah ada ampoule, sheet mask dan juga moisturizer. Combination mask pack ni korang akan dapat benefit instant moisture untuk setiap lapisan kulit sebab terdapat lima lapisan hyaluronic acid dalam zarah yang berbeza. Bukan setakat tu je, terdapat juga lima lapisan peptide yang boleh jadikan kulit kita lebih plump. 


Sheet mask yang digunakan memang soft dan friendly to skin. Kalau pakai sheet mask ni memang akan terus lekat pada kulit tanpa risau jatuh dan mask ni juga boleh maximize bahan aktif yang digunakan pada kulit.



Kalau korang travel, Iza memang recommend sangat untuk korang bawa Big 3 Step Whitening Mask Pack Origin ni untuk menyenangkan hidup korang. Dah tak perlu nak bawa ampoule dan moisturizer sebab dah ada dekat mask pack ni. Dia punya refreshing lepas pakai mask memang tak payah cakap la, best sangat. Kulit lembap dan lembut je rasa. 



OVERALL REVIEW


Selepas dua minggu Iza try Ultra Whitening Basic 3 ni, Iza boleh nampak yang dark spot pada muka Iza semakin pudar. Tona kulit Iza juga semakin sekata. Bukan setakat tu je, kulit pun rasa lebih soft dan smooth je.


My most favourite is their Ultra Whitening Skin Perfection, toner dia memang best sangat. Toner ni buat kulit muka Iza rasa sangat fresh especially waktu panas. Iza akan masukkan dalam botol and guna macam face mist bila rasa macam kulit a bit kering. I highly recommend it. Walaupun for whitening, tapi toner ni sangat moisturizing and perfect for my skin. 

Overall, all the products sesuai dengan skin Iza and their products tak ada paraben, tak ada artificial fragrance, tak ada artificial oil dan dermatologically tested. So for those yang have sensitive skin boleh try these products without worry.

WHERE TO BUY?


Yes, Iza tau mesti korang nak tau kat mana nak beli kan? Skincare yang best, siapa yang tak nak? Korang boleh beli melalui Shopee atau nak tau lebih lanjut boleh klik link dekat bawah ni:

Shopee

Website

Instagram

Selamat mencuba!

Thanks for reading. Till we meet again.

Assalamualaikum

Comments

Popular Posts